Mainos Santala investoi jättitulostimeen

22.3.2017 08:54Uutiset » Toimiala
EFI Quantum Flex -jättitulostin. Kuva: Mainos Santala.

Mainos Santala Oy on hankkinut ainoana Suomessa viiden metrin tulostusleveyteen yltävän EFI Quantum Flex -jättitulostimen. Yritys on myös investoinut Vutekin hybriditulostimeen ja laajentanut tuotantotilojaan Lapualla.

Santala on investoinut rohkeasti vuosina 2016–2017. Koneinvestoinnit ja toimitilojen 770 neliömetrin laajennus ovat olleet yhteensä yli 1,3 miljoonaa euroa, kertoo hallituksen puheenjohtaja Turo Santala yrityksestä.

EFI Quantum Flex on todellinen jättitulostin. Itse rungolla on painoa 6,5 tonnia ja leveyttä 8,5 metriä. Laite on Santalan mukaan erittäin innovatiivinen ja tarkin mahdollinen viiden metrin tulostin, josta löytyvät myös mm. integroitu lakkaus ja leikkaus. Tulostusmateriaaleja ovat mm. kankaat, pressut, levyt, tarrat ja julisteet.

Vutek H2000Pro UV-tasotulostin. Kuva: Mainos Santala.

UV-teknologialla laaja materiaalivalikoima

Viime vuonna yritykseen hankittiin EFI Vutek H2000Pro UV-tasotulostin Sesomalta, joka edustaa Suomessa EFI:n tulostimia. UV-teknologian etuja ovat Santalan mukaan mm. todella laaja ja monipuolinen materiaalivalikoima. Laitteella tulostetaan mm. alumiinille, alumiinikomposiittilevylle, akryylille, kennolevylle, kapalle ja pahville. Tulostimessa on myös valkoinen väri.

– Tuotannostamme on 80–90 % alihankinta- ja sopimusvalmistusta graafisen alan yrityksille, Santala kertoo Print&Medialle.

Raimo Santala perusti Mainospalvelu Santalan vuonna 1975. Tuotevalikoima käsitti silloin tarrat, somistukset, asustepainatukset ja autoteippaukset. Työtilat tehtiin omakotitalon yhteyteen.

Reino Lantto

Share: