Maanmittauslaitos ja Helsingin kaupunki valitsivat Konica Minoltan

1.10.2009 13:09Uutiset » Toimiala

Maanmittauslaitos (MML) ja Helsingin kaupunki ovat valinneet Konica Minoltan toimiston monitoimijärjestelmien ja tulostimien toimittajaksi. MML:n maanlaajuinen laitetoimitus käsittää yhteensä noin 120 värimonitoimilaitetta sekä useita tulostimia. Helsingin kaupungille toimitetaan puolestaan 300 värimonitoimijärjestelmää eri yksiköiden käyttöön.

Maanmittauslaitoksen kanssa tehdyn kaupan arvo on yli 1.000.000 euroa, ja laitteet toimitetaan Maanmittauslaitoksen toimipisteisiin ympäri Suomen. Maanmittauslaitos vaihtoi nykyisen laitetoimittajansa Konica Minoltaan. Päätökseen vaikutti uuden laitetoimittajan maantieteellinen kattavuus, logistinen palvelunhallinta, oma paikallinen Helpdesk-palvelu sekä tuki- ja huolto-organisaatio. Maanmittauslaitos liittää koko uuden monitoimilaitekantansa Konica Minoltan CS Remote Care -etähuoltojärjestelmään (CSRC). Etähuolto mahdollistaa ajantasaisen laitteen tilan seurannan ja automatisoi esimerkiksi mittarilukemien, vikailmoitusten ja tarviketilausten tekemisen. Etähuollon mahdollistamat ennakoivat huoltotoimenpiteet vähentävät tarpeettomia huoltokäyntejä.

Helsingin kaupungin hankinta koostuu 300 värimonitoimijärjestelmästä. Hankinta on vakioitu neljään malliin. Samalla voitiin vähentää kaupungin eri yksiköiden laitekantaa keskittämällä tulostusta uusille tehokkaille värimonitoimilaitteille. Hankintapäätöksessä huomioitiin myös ympäristöarvot (laitteiden energiankulutus), huollollinen kyky ja toimituksen kokonaistaloudellisuus.

– Konica Minoltan markkinaosuus on kasvanut 2009 aikana merkittävästi (Infosource Suomi, 2009 6 kk, kaikki monitoimijärjestelmät). Olemme nousseet 17,1 % markkinaosuudella keskeiseksi työryhmien ja osastojen käyttöön tarkoitettujen laitteiden valmistajaksi sekä toimittajaksi niin Suomessa kuin Euroopassa, kertoo Suomen Konica Minoltan markkinointijohtaja Jarno Ahonen.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: