Lönnberg osti pakkauspainaja Keilin

21.2.2017 11:58Uutiset » Toimiala
Lönnbergin toimitusjohtaja Jarkko Viheriävaaran mukaan Keili vahvistaa merkittävästi yrityksen asemaa pakkausten valmistajana. Uutta liiketoimintaa tulee muun muassa etikettien valmistuksen osalta.

Lönnberg Painot Oy on ostanut Keili Oy:n osakekannan Olli Pekka Savonlahdelta. Kauppa astuu voimaan välittömästi, ja Keili on jatkossa Lönnberg Painot Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Keili vahvistaa Lönnbergin asemaa pakkausten valmistajana.

Tiedotteen mukaan Lönnbergin näkökulmasta Keilin tulo osaksi konsernia monipuolistaa palvelutarjoamaa entisestään, vahvistaa merkittävästi asemaa pakkausten valmistajana ja tuo kokonaan uutta liiketoimintaa etikettien valmistuksen osalta.

– Kauppa on luonteva askel Lönnbergin strategiassa, tuo meille täydentävää osaamista ja avaa paljon uusia kasvumahdollisuuksia. Lönnbergin ja Keilin välillä ei ole relevantteja päällekkäisyyksiä, eikä kaupan johdosta ole näköpiirissä henkilöstövaikutuksia. Uskon, että kauppa tuo paljon mahdollisuuksia myös Keilin henkilökunnalle osana Lönnberg-konsernia. Sekä Lönnberg että Keili ovat hyvässä taloudellisessa kunnossa, minkä ansiosta meillä on hyvä mahdollisuus keskittyä kokonaisuuden kehittämiseen ja kasvattamiseen, toteaa Jarkko Viheriävaara, Lönnberg Painot Oy:n toimitusjohtaja.

Keilin omistaja Olli Pekka Savonlahti jää yritystoiminnasta virallisesti pois, mutta on tarpeen mukaan yhtiön käytettävissä. Savonlahti toimi 30 vuotta yrittäjänä Keilissä.

– Toimittuani 40 vuotta graafisella alalla, joista 30 vuotta yrittäjänä Keilissä, tässä kohti on luontevaa siirtää viestikapulaa eteenpäin. Kuluneet vuodet ovat olleet erinomaista ja kaikin puolin mielenkiintoista aikaa. Tässä kohti haluan kiittää asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja aivan erityisesti henkilökuntaamme yhteisistä vuosista. Uskon, että Lönnberg on erinomainen uusi koti Keilille ja yhteenliittymän mahdollisuudet pärjätä tulevaisuudessa ovat erittäin hyvät, toteaa Olli Pekka Savonlahti.

Viheriävaarasta Keilin toimitusjohtaja
Kaupan yhteydessä Lönnbergin toimitusjohtaja Jarkko Viheriävaara on nimitetty myös Keili Oy:n toimitusjohtajaksi.

Keili Oy on 1968 perustettu korkealaatuisten pakkausmateriaalien suunnittelija ja valmistaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli n. 3,7 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti keskimäärin 24 henkilöä.

Lönnberg Painot Oy on 1922 perustettu markkinointiviestinnän alueella toimiva palveluyritys, jonka palvelut kattavat mm. tilauskirjapainotoiminnan, myymälämainonnan ratkaisut, suurkuvatulostuksen ja digitaalisen painamisen palvelut sekä kalenterien kustantamisen. Liikevaihto vuonna 2016 oli 24,3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti keskimäärin 142 henkilöä. Pääomistaja on Keski-Pohjanmaan Kirjapaino (56 %) ja muut omistajat ovat Jarkko Viheriävaara, Pertti Ailio ja Timo Kantokorpi.

Share: