Lightpress panostaa pakkausten painamiseen

16.5.2017 07:49Uutiset » Toimiala
Ligtpressin painotalo Kaarinassa. Kuva: Lightpress.

Kaarinassa toimiva painotalo Lightpress Oy panostaa pakkauspainamiseen. Yritys on ensimmäisenä Suomessa hankkinut Xerox iGen 5 -painokoneen, jolla voi painaa erikoispaksulle materiaalille. Lightpressillä on entuudestaan Zünd-tasoleikkuri, jolla voidaan tehdä tuotepakkausten muotoon leikkausta.

Uudella koneella voidaan painaa jopa kartongille, jonka paksuus on 530 g /m2 tai 610 mikronia, mikä mahdollistaa paljon uusia sovelluksia muun muassa pakkauspainamisessa.

Pakkausten digitaalinen painatus antaa asiakkaille tilaisuuden teettää pienempiä eriä, eikä enää tarvitse tilata kuukausien tarvetta kerralla. Pakkausten ulkonäköä voi muuttaa nopeasti, niistä voi tehdä erinäköisiä versioita sekä kokeilla, millainen pakkaus myy parhaiten.

“Haluamme olla mukana tässä kehityksessä heti sen alkuvaiheessa. Siksi meitä kiinnosti iGen 5:ssä erityisesti paksun materiaalin ominaisuus”, Lightpressin tuotantojohtaja Sami Lujala kertoo. Lightpress näkee pakkausten painamisessa tärkeän kilpailuvaltin.

Toinen tärkeä iGen 5 -painokoneen hankintaperuste oli entistäkin korkeampi resoluutio. Sen jälkeen, kun uusi kone tuli talven aikana käyttöön, asiakkaat ovat Lujalan mukaan olleet entistäkin tyytyväisempiä painolaatuun.

Xeroxin digipainokoneiden lippulaivamalli iGen 5:ssä on aikaisempiin malleihin verrattuna viisi merkittävää uudistusta: entistä edistyneempi tuotantoautomaatio, suurempi koneen runkonopeus, väriavaruutta laajentava viides painoväri, korkeampi resoluutio ja objektikohtainen rasterointi.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: