Lightpress hakee kasvua uuden Xerox-painokoneen avulla

13.5.2011 12:02Uutiset » Toimiala

Kaarinalainen Lightpress Oy on hankkinut Xeroxin uuden Color 1000 Press -digipainokoneen vastatakseen asiakkaiden entistä haastavampiin ja vaativimpiin painatustarpeisiin. Uusi painokone mahdollistaa Lightpressille aiempaa monipuolisemman ja laadukkaamman tuoteportfolion sekä entistäkin nopeammat toimitusaikataulut.

– Laite hankittiin asiakkaidemme jatkuvasti kasvavia tulostustarpeita varten. Sekä digipainamisen että personoitujen painotuotteiden kysyntä kasvaa tasaisesti ja haluamme vastata näihin tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Xeroxin laitteessa meitä kiinnostivat erityisesti sen erinomainen painolaatu sekä uuden Clear Dry Ink -väriyksikön tuomat mahdollisuudet, kertoo Lightpressin Jani Turunen.

Color 1000 Press -painokone pystyy tekemään suoraan kanttiselkätaitettuja ja etureunaleikattuja vihkoja. Laitteessa voidaan käyttää viidentenä väriyksikkönä Clear Dry Inkiä, jonka avulla painotuotteeseen voidaan ajaa yhdellä ajolla ja täydellä tuotantonopeudella kohdelakkamaisia efektejä. Nämä efektit on mahdollista tuottaa myös personoituina, jolloin painotuotteelle saadaan ainutlaatuista huomioarvoa.

– Laitteella voidaan tuottaa painotuotteisiin laadukkaita ja herättäviä kohdelakkaefektejä erittäin helposti, yksinkertaisesti ja alhaisin kustannuksin. Lakkamainen efekti voidaan ajaa joko koko painotuotteeseen, kuviin tai tekstiin, tai se voidaan lisätä ainoastaan tiettyihin painotuotteen kohtiin. Kohdelakka tekee painotuotteesta hetkessä visuaalisesti korkealuokkaisemman, toteaa Xeroxin High Volume Color Specialist Sami Hosio.

Uuden, aikaisempaa tehokkaamman painokoneen myötä Lightpressillä odotetaan sekä liiketoiminnan että arkkipainovolyymien kasvua. Uusi laite tarjoaa myös nopeammat toimitusajat suurillekin painosmäärille. Lisäksi laitteen valintaan kannustivat ekologisuus sekä vähäinen kunnossapidon tarve.

– Odotamme arkkituotantoon noin 30 prosentin kasvua. Laite on nyt ollut toiminnassa muutaman kuukauden ajan, ja sekä operaattorit että asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Keskitymme vanhoihin asiakkaisiin, kuten ennenkin, mutta nyt meillä on heille jotakin uutta tarjottavaa. Meille hyvin tehty työ on ainoa mainoksemme. Tästä syystä on tärkeää, että laitetoimittajan kanssa kommunikaatio pelaa ja koneet toimivat luotettavasti. Pienellä yrityksellä ei ole varaa ostaa ”halpaa”, summaa Turunen.

www.lightpress.com

Share: