Lidl panostaa mainontaan ja menestyy

26.5.2014 08:33Uutiset » Toimiala

Kauppaketju Lidl on kasvattanut mainospanostuksiaan Suomessa viime vuosina päinvastoin kuin muut isot kauppaketjut. Lidlin panostukset ovat kannattaneet, sillä ketju on noussut kolmanneksi suurimmaksi ketjuksi ohi Suomen Lähikaupan.

Lidlin helmikuussa päättyneen tilikauden luvut ilmestyvät syksyllä. Toissa vuonna yhtiö teki 1,1 miljardin bruttomyynnin. Lidlin panostukset markkinointiin ovat pienemmät kuin S-ryhmän ja K-ryhmän, mutta tämänkin vuoden budjetti on hieman viimevuotista suurempi, kertoo Lidlin ostojohtaja Timo Hansio Kauppalehdelle.

Lidlin ylivoimaisesti suurin mainoskanava on postiluukusta kolahtava tarjouslehti. Joka viikko 1,9 miljoonaa suomalaista kotitaloutta saa Lidlin suoramainoslehtisen. Vuosittain niitä jaetaan yli sata miljoonaa kappaletta. Lidl on ahkera mainostaja myös televisiossa.

Digitaalisten kanavien osuus on sen sijaan marginaalinen. Hansion mukaan niihin panostetaan jatkossa enemmän. Hän uskoo silti, että suoramainonnalle on kysyntää vielä vuosienkin päästä.

Lidl Suomi Ky työllistää tällä hetkellä noin 3 000 henkilöä. Myymälöitä on ympäri Suomen Hangosta Sodankylään. Valikoima käsittää yli 1 300 artikkelia koostuen sekä Lidlin omista että kotimaisista ja kansainvälisistä merkkituotteista.

Kuva: Lidlin myymälä Lappeenrannassa.

Share: