Lehtipiste ostaa Paletin Suomen toiminnot

30.11.2018 08:25Uutiset » Toimiala
Paletti on suurin kotimainen korttien toimittaja. Kuva: Paletti.

Lehtipiste ostaa Paletti-konsernin emoyhtiön. Paletti on tiedotteen mukaan Suomen johtava kortti- ja lahjatavara-alan toimija. Yhtiön toiminnot ja logistiikkakeskus sijaitsevat Hämeenlinnassa.

Kaupassa Lehtipiste Oy ostaa Paletti-konsernin emoyhtiön Ville ja Veera Laaksolta. Paletti on ollut Laakson suvun omistuksessa perustamisestaan eli vuodesta 1922 lähtien. Konserniin kuuluu myös kotimaisen menekinedistämiseen erikoistunut Papua Merchandising Oy. Paletin Suomen toimintojen liikevaihto vuonna 2017 oli 17 miljoona euroa.

– Paletti on perinteinen suomalainen, hyvin hoidettu perheyhtiö, jolla on osaava johto ja henkilöstö sekä vahva asema kortti- ja lahjatavaramarkkinoilla Suomessa. Paletti sopii hyvin Lehtipisteen strategiaan, jonka mukaan haemme lehtien irtonumerojakelun rinnalle uusia synergisiä kasvualueita. Tulemme panostamaan vahvasti Paletin toiminnan kehittämiseen ja uskomme, että kokonaisuudesta muodostuu kaupalle entistäkin tehokkaampi kumppani, kertoo Lehtipiste Oy:n toimitusjohtaja Janne Mansukoski.

Kaupan yhteydessä Ville Laakso siirtyy Paletin hallituksen jäseneksi varmistamaan Paletin saumatonta siirtymistä osaksi Lehtipiste-konsernia ja Paletin uutena toimitusjohtajana aloittaa Janne Mansukoski. Kaupassa Paletin Baltian yhtiöiden toiminnot siirtyvät Paperitaide Oy:n omistukseen, ja sen toimitusjohtajana jatkaa Ville Laakso.

– Keskitymme itse jatkossa alkuperäisen perheyhtiömme Paperitaide Oy:n kautta sisällönkehitykseen ja kuluttajatiedon jalostamiseen uudella tavalla. Omalta ja perheeni kannalta se on kuin paluu juurillemme, toteaa Ville Laakso.

Share: