Lehtiä jää painamatta postilakon takia

8.11.2019 10:24Uutiset » Toimiala
Maaseudun Tulevaisuus jää ilmeisesti painamatta lakon aikana. Kuva: Maaseudun Tulevaisuus.

Postilakko vaikuttaa erityisesti aikakauslehtiin, joiden jakelu jää varmasti usein tekemättä. Sanomalehtiin lakko vaikuttaa hyvin eri tavoin. Postin perusjakelussa olevia lehtiä, kuten Maaseudun Tulevaisuus, jää painamatta.

Sanomalehtien varhaisjakeluun lakon ei pitäisi vaikuttaa. Sanomalehdet varautuvat lakkoon etsimällä korvaavaa jakelua ja avaamalla näköislehtiä yleisölle.

Maaseudun Tulevaisuus jää näillä näkymin painamatta kahden viikon mittaiseksi kaavaillun lakon aikana. Lehti on käytännössä kokonaan Postin perusjakelussa koko Suomessa. Asiasta kertoi Viestilehtien vt. toimitusjohtaja Petri Numminen Suomen Lehdistölle.

Kun lehtiä jää painamatta, on tyhjäkäyntiä myös painoissa. Botnia Printin toimitusjohtaja Hannu Salmi pitää mahdollisena, että suuri osa Postin jakelussa olevista lehdistä jää painamatta.

Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun lakko alkaa maanantaiaamuna. Työkiistassa on erityisesti kysymys siitä, minkä alan työehtosopimusta Paun jakelijoihin ja lajittelijoihin sovelletaan.

Paun antaman lakkoilmoituksen tietojen perusteella Posti arvioi, että painettujen lähetysten (kirjeet, aikakauslehdet, mainokset) jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä. XXS-koon paketti kulkee Postin kirjeprosessissa, joten näiden toimituksissa voi olla viikkojen viiveitä.

Lakon mahdollisista vaikutuksista Postin palveluihin kerrotaan Postin nettisivuilla ja Twitterissä. Tiedotteet löytyvät osoitteesta posti.fi maanantaista 11.11. lähtien. Ne julkaistaan päivittäin noin klo 12 ja 18.

 

Share: