A-lehdet osti Forman

16.4.2012 14:53Uutiset » Toimiala

Juha Blomster

A-lehdet Oy ja Forma AB ovat allekirjoittaneet tänään sopimuksen Forma Publishing Group Oy:n siirtymisestä A-lehdet Oy:lle. Kauppaan sisältyvät Forma Magazines AB:n Suomen ja Viron yhtiöt. Yritysostolla A-lehdet vahvistaa asemaansa Suomen aikakauslehtimarkkinassa ja saa lisää tunnettuja brändejä nykyiseen tuotevalikoimaansa. A-lehdet-konsernin liikevaihto kasvaa yritysoston myötä yli 10 miljoonalla eurolla ja ylittää jo sadan miljoonan rajan. Henkilöstöä Forma Publishing Groupissa on Suomessa noin 45 ja Virossa 17.

– Tämä on meille todella mahtava juttu! Forman ostaminen on Suomen kokoisilla markkinoilla ainutlaatuinen – jos ei jopa ainutkertainen – mahdollisuus laajentaa tuotevalikoimaamme jo olemassa olevilla vahvoilla brändeillä, toteaa A-lehtien toimitusjohtaja Juha Blomster (kuvassa) iloisena.

– Meille nyt siirtyvät Trendi, Kotivinkki ja Talo & Koti täydentävät loistavasti A-lehtien tuoteportfoliota sekä lukijoiden että mediamyyntimme asiakkaiden suuntaan. Tyttökohderyhmä on A-lehdillä erittäin vahvassa otteessa Demi-lehden ja sen verkkosivuston kautta, ja vuosi sitten lanseerattu Lily.fi on yksi nopeimmin kasvavista nuorten naisten yhteisöistä. Trendi tulee vahvistamaan asemaamme tässä kohderyhmässä upealla tavalla. Kotivinkki ja Talo & Koti puolestaan täydentävät jo ennestään erittäin vahvaa markkina-asemaamme naistenlehtien ja asumisen lehtien segmenteissä, jatkaa Blomster.

– Viron liiketoiminnan näen hyvänä testikenttänä medialiiketoiminnan kehittämiselle. Forman kautta saamme vankan otteen Viron asumisen lehtien segmentistä, mm. Forman julkaisema Kodu & aed on Viron suurin aikakauslehti. Tutkimme toki mahdollisuuksia lanseerata siellä myös omia vahvoja brändejämme, sanoo Blomster.

Share: