Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Laine Direct vaihtaa sukupolvea hyvässä vedossa

22.3.2022 10:16Uutiset » Toimiala
Vuodesta 1988 yritystä luotsannut Iiro Laine luovuttaa paikkansa pojalleen Jaakko Laineelle Laine Directissä. Kuva: Laine Direct.

Raumalainen Laine Direct Oy on perheyritys, jolla on pitkät perinteet. Nyt 67-vuotiaan yrityksen johdossa vaihtuu sukupolvi, kun vuodesta 1988 yritystä luotsannut Iiro Laine luovuttaa paikkansa pojalleen Jaakko Laineelle. Sukupolven vaihdos tapahtuu, kun yritys on hyvässä vedossa.

Jaakko Laine työskentelee vielä kesäkuuhun asti isänsä rinnalla. Sen jälkeen Iiro Laine jää eläkkeelle. Uusi toimitusjohtaja pääsee johtamaan yritystä, jonka liikevaihto kasvoi vuonna 2021 peräti 25 %. Kahtena edellisenä vuonna liikevaihto pysyi 1,1 miljoonassa eurossa.

– Kasvu tuli osittain offsetpainon tuotannon kasvusta, postitusten lisääntymisestä ja suurkuvatuotannon lisääntymisestä. Myös yhä enemmän käytetyt digitaaliset palvelualustamme vaikuttivat myynnin kasvuun, Iiro Laine kertoo Print&Medialle.

Laine Direct on hyötynyt offsetpainotalojen häviämisestä markkinoilta. Nyt painotalolla on Rauman talousalueen ainoa offsetpainokone, merkkiä Komori. Yritys investoi jo 2000-luvun alussa digitaalisiin painokoneiseen ja teki kaksi yrityskauppaa, jotka ovat tuoneet uutta osaamista ja uusia asiakkaita.

Konekantaan ei viime vuonna investoitu, mutta digitaalisten palvelujen rakentamiseen sitäkin enemmän. Ne ja uusi yrityksille suunnattu verkkokauppa nielivät Laineen mukaan yli kuusinumeroisen summan.

Laine Direct tunnetaan valtakunnallisesti suoramarkkinoinnin toteuttajana. Valtaosa yrityksen asiakkaista on varoja kerääviä ja muita järjestöjä. Asiakaskuntaa on paljon pääkaupunkiseudulla, ja siellä on myös yrityksen myyntikonttori. Laine Direct hoitaa suorassa koko prosessin painotuotteen suunnittelusta toteutukseen, varastointiin ja postitukseen. Viime vuonna yritys postitti noin 2,2 miljoonaa kirjelähetystä.

Jaakko Laine on yrityksessä keskittynyt pääasiassa digipainoon sekä suurkuvatulostukseen. Tarrojen, banderollien ja mainoskylttien kysyntä on kasvanut viime vuosina. Tänä vuonna mietinnässä ovat suurkuvatulostimien investoinnit.

Järjestöasiakkaat arvostavat toimittajiensa ympäristöystävällisyyttä. Laine Direct on panostanut tähän paljon. Vuodesta 2020 lähtien yritys on ollut täysin hiilineutraali painotalo. Painotuotteista aiheutuneet päästöt hyvitetään 4H-liiton Taimiteko-ohjelmassa. Yrityksen tuotteilla on myös Ympäristömerkki.

Reino Lantto

Array
Share: