Lahden Graafinen investoi automaatioon

25.8.2017 08:15Uutiset » Toimiala
Lahden Graafisen HELL S1300 lasersuorakaiverrin elastomeerimateriaaleille.

Yrityskaupalla kasvanut Lahden Graafinen Oy kehittää tuotantoprosessiaan Esko Automation Engine -työnkulkujärjestelmällä. Yritys tarjoaa tiedotteen mukaan ainoana Pohjoismaissa joustopakkauksiin fleksorepron koko tuote- ja palveluvalikoiman saman katon alta.

Uusi työnkulkujärjestelmä sisältää myös Esko Imaging Engine-ripin ja Esko Webcenter -moduulin. Järjestelmä hankittiin KTA-Yhtiöt Oy:ltä, joka huolehti myös asennuksesta ja henkilöstön kouluttamisesta.

Viime vuonna Lahden Graafinen hankki omistukseensa Espoon Painolaatta Oy:n, joka toi merkittävien synergiaetujen lisäksi mukanaan myös tarra- ja etikettiasiakkaiden tarpeiden sekä tuotannon osaamista. Eskon työnkulkujärjestelmän käyttöönotto tehosti ostetun liiketoiminnan integrointia ja nosti merkittävästi yrityksen tuotantokapasiteettia.

Lahden Graafinen tuottaa fleksopainoille luotettavia ja korkeatasoisia repropalveluja jo lähes 45 vuoden kokemuksella. Tuotannossa on HELL S1300 -lasersuorakaiverin elastomeeriholkeille, jonka laatutaso tarjoaa vaihtoehdon syväpainolle jatkuvaan painamiseen. Yrityksellä on myös Suomen ainoa Kodak Flexcel NX -järjestelmä, joka mahdollistaa offset-tasoisen painamisen laadun ja helppouden sekä laajennetun väriavaruuden fotopolymeerilaatalla nelivärisarjasta.

– Korkean laadun varmistaminen edellyttää kuitenkin kehittynyttä työnkulkujärjestelmää, jotta manuaaliset työvaiheet voidaan minimoida. Eskon työnkulkujärjestelmällä olemme nyt saavuttaneet tuotannossamme automaatiotason ja tehokkuuden, joka ei ollut mahdollinen millään muulla järjestelmällä, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Hannu Punkari.

Share: