Kustannustuen kolmas hakukierros käynnistyy

26.4.2021 13:23Uutiset » Toimiala
Kuva: Valtiokonttori,

Kustannustuen kolmas hakukierros käynnistyy tiistaina 27.4.2021. Yrittäjät ja liiketoimintaa harjoittavat yhdistykset voivat hakea tukea osoitteessa haekustannustukea.fi. Tukea haetaan Valtiokonttorista. Kaikkien toimialojen yritykset voivat hakea kustannustukea.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut yli 30 prosenttia COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen 1.11.2020–28.2.2021 kohdistuvia palkkakuluja ja muita kuluja.

Yritys voi hakea kustannustukea, jos sillä on Y-tunnus. Vaatimuksena on myös, että yrityksellä on tukikaudella hyväksyttäviä kustannuksia vähintään 2 000 euroa. Tukea myönnetään yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan. Tukea maksetaan vähintään 2 000 euroa, vaikka yrityksen tuki olisi laskennallisesti jäänyt alle kyseisen summan.

Kolmannella tukikierroksella myös uudet 1.1.2020 tai sen jälkeen perustetut yritykset voivat saada tukea toimialan keskimääräisen liikevaihdon muutoksen perusteella. Harkinnanvarainen tuen myöntäminen ei kuitenkaan ole mahdollista uusille yrityksille, koska yrityksen oman liikevaihdon muutosta aiempaan ei voida osoittaa.

Valtiokonttorin verkkosivuilla julkaistaan pian laskuri, jonka avulla voi arvioida, onko yritys oikeutettu tukeen. Laskuri on suuntaa antava, eikä sen ilmoittama tulos ole virallinen päätös kustannustuesta, vaan tukea pitää hakea erikseen sähköisessä asiointikanavassa.

Lisätietoja saa Valtiokonttorin verkkosivuilta.

Share: