Kuopiossa kemikaalit kuriin

12.11.2009 01:00Uutiset » Toimiala

Fujifilm Europe ilmoittaa kemiattomien Brillia PRO-VN -levyjen onnistuneesta käyttöönotosta Lehtisepät Oy:llä Kuopiossa lokakuussa. Brillia PRO-VN -levyt ovat mahdollistaneet sekä tuottavuuden ja laadun paranemisen että myös 70 prosenttia pienemmän kemikaalien kulutuksen yhdessä vedenkulutussäästöjen kanssa.

Painotuotannonjohtaja Sauli Vuorinen (kuvassa) kertoo:
– Tässä järjestelmässä PRO-VN -levyjen valottamattomat alueet poistetaan miedolla alkaliliuoksella, joka myös kumittaa levyn. Pesukumiliuokseen ei tarvitse lisätä mitään kemikaaleja ja vesi lisätään automaattisesti mahdollisen haihtumisen kompensoimiseksi. Se on lisännyt levynvalmistusprosessimme tasalaatuisuutta ja jälkikäsittely-yksikön vähäisestä huoltotarpeesta johtuen myös tuottavuus on parantunut, koska seisokkeja on paljon vähemmän.

– Levy käyttäytyy painokoneella erinomaisesti ja toimii erittäin hyvin meidän paino-olosuhteissamme, eikä vaadi mitään muutoksia tai säätöjä. Saavutamme yli 120.000 painokset ja painotuotteidemme laatu on parantunut PRO-VN -järjestelmän asentamisen jälkeen, Vuorinen kertoo ja jatkaa:
– Olemme vähentäneet kemikaalien käyttöä 70 prosentilla, mikä on selvästi pienentänyt hävittämistä vaativien jätteiden syntymistä prosessissamme. Koska uusi järjestelmä ei vaadi lainkaan huuhteluvettä, myös veden kulutuksessa on saavutettu huomattavia säästöjä. Kun tähän lisätään vielä se tosiasia, että kulutamme vähemmän luonnonvaroja ja hävitettävien kemikaalien määrä on vähentynyt aiempiin levyihin verrattuna, on helppo ymmärtää miksi olemme niin tyytyväisiä levyyn ja sen ympäristötehokkuuteen.

Brillia PRO-VN -levy on kemiaton violetti CTP -levy, joka on kehitetty erityisesti sanomalehtimarkkinoita varten. Se perustuu samoihin teknologioihin kuin Fujifilmin kemiaton Brillia HD PRO-V -violettilevy, joka on tarkoitettu kaupallisia painosovelluksia varten, ja tarjoaa sanomalehtipainoille mahdollisuuden vähentää ratkaisevasti kemikaalien käyttöä. Brillia PRO-VN -sanomalehtilevy hyödyntää Fujifilmin erittäin herkkää polymerisointiteknologiaa ja sen ansiosta sanomalehtipainot voivat saavuttaa saman tuottavuustason PRO-VN -levyllä kuin perinteisesti prosessoiduilla violetti-CTP-levyillä.

– Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä PRO-VN
-järjestelmään – kokemuksemme ovat olleet tähän asti 100-prosenttisesti
myönteisiä, mistä johtuen olemme tehneet hiljattain päätöksen siirtyä
käyttämään kemiattomia PRO-VN -levyjä toisessakin
levynkäsittelylinjassamme, Lehtisepät Oy:n Sauli Vuorinen toteaa lopuksi.

Fujifilmin graafisen alan tuotteita Suomessa jälleenmyy KTA-Yhtiöt Oy.

Share: