Kuituyhtiöt Munksjö ja Ahlstrom yhdistyvät

8.11.2016 08:15Uutiset » Toimiala
Munksjö tuottaa mm. pakkauspapereita.
Munksjö tuottaa mm. pakkauspapereita.

Munksjö ja Ahlstrom yhdistyvät uudeksi konserniksi. Yhdistyminen luo tiedotteen mukaan yhden maailman johtavista toimijoista kestävän kehityksen mukaisissa ja innovatiivisissa kuitupohjaisissa ratkaisuissa.

Yhtiöiden tuotteet on valmistettu yli 90-prosenttisesti uusiutuvista kuiduista. Yhdistyneellä yhtiöllä on maailmanlaajuinen johtoasema päätuotealueillaan koriste-, suodatin- ja irrokepohjapapereissa. Yhdistynyt yhtiö on paremmassa asemassa palvelemaan asiakkaita ja sen suurempi koko vahvistaa yhdistyneen yhtiön asemaa arvoketjussa.

Yhtiöiden alustava yhdistetty vuotuinen liikevaihto on noin 2,2 miljardia euroa ja oikaistu käyttökate 249 miljoonaa euroa. Yhdistyneellä yhtiöllä on noin 6 200 työntekijää sekä tuotantoa 14 maassa. Yhtiöt ovat käyttäneet yhdessä tuotantolaitosta Torinossa Italiassa sen jälkeen, kun Munksjö AB ja Ahlstromin Label and Processing ‑liiketoiminta yhdistettiin vuonna 2013. Viime vuosina molemmat yhtiöt ovat keskittyneet toimintojen virtaviivaistamiseen ja toiminnan tehostamiseen selkein tuloksin.

Ahlstrom ilmoitti 7.11.2016 allekirjoittaneensa sopimuksen saksalaisen Osnabrückissä toimivan tytäryhtiönsä myynnistä Kämmerer GmbH:lle. Kauppa sisältää myös Ahlstromin 50 prosentin osuuden AK Energiessä (yhteisyritys Kämmererin kanssa). Kaupan odotetaan toteutuvan tammikuussa 2017.

Share: