KTA luopui EskoArtworksin edustuksesta

27.3.2009 09:58Uutiset » Toimiala

KTA-Yhtiöt Oy ja EskoArtworks ovat sopineet, että EskoArtworksin tuotteiden myynti Suomessa siirtyy Softa Carmenere Oy:lle. Softa Carmenere on uusi yhtiö, jonka perustaja on EAW:n tuotteiden parissa pitkän päivätyön KTA:lla tehnyt Kari Pietilä (kuvassa).

Sopimussiirrolla pyritään takaamaan EskoArtworksin asema johtavana pakkausohjelmistoja toimittavana tahona Suomessa. Softa Carmeneren tavoite on omalta osaltaan vahvistaa ja kehittää pakkausohjelmistojen myyntiä ja asiantuntemusta Suomessa yhteistyössä EAW:n kanssa.

– Aloite lähti KTA:n suunnalta siten, että alkuvuodesta minulle sanottiin,
että olisi tarkoitus luopua EskoArtworksin tuotteiden edustuksesta. Minun idea oli sitten perustaa myyntikanava hyvälle tuotteelle, jota olen jo kymmenisen vuotta hoitanut, Kari Pietilä kertoo.

Softa Carmeneren pääpaino on EskoArtworksin pakkauspainamiseen liittyvissä tuotteissa.

– Tuoterepertuaari kattaa varsinkin pakkauspuolen työnkululun AD:n ajatuksen visualisoinnista, vedostuksesta, reprosta aina laatan tekemiseen asti, Pietilä kertoo.

Pietilä näkee pakkausalan yritysten tilanteen muita parempana.

– Pakkauspainatuksen ympärillä pyörivä teollisuus ei tunne “lamaa” lähellekään yhtä pahasti kuin siviilipainot ja lehtien kustantajat sekä painajat. Investointeja suunnitellaan ja tehdään. Tutkittu tosiasiahan on, että laskusuhdanteen aikana syödään enemmän “roskaruokaa” eli puolivalmiita ja näin ollen pakattuja eineksiä.

Mikä ihmeen Carmenere?

Mistä keksittiin näinkin eksoottinen yrityksen nimi? Oliko vaihtoehtona esimerkiksi Esko Artworks Finland?
– Kyllä se mielessä oli, mutta se tuntui jotenkin mielikuvituksettomalta
ja itsestään selvältä. Ei myöskään haluttu nimellä rajata toimintaa. Nimi on saanut pääsääntöisesti positiivista palautetta, kunhan on ensin vastattu mistä se tulee. No, Carmenerehan on erinomainen punainen viiniköynnös/rypäle, Pietilä paljastaa.

KTA:n tarjoama huolto ja tuotetuki säilyy toistaiseksi entisellään, mutta kesän jälkeen EAW-tuotteiden huollosta ja tuotetuesta vastaava Jukka Lindgren siirtyy Softa Carmenere Oy:n palvelukseen.

Lisätietoa: www.carmenere.fi.

Share: