KPK-Yhtiöt aloittaa yt-neuvottelut

19.3.2020 09:32Uutiset » Toimiala
Kuva: KPK Yhtiöt /Jukka Lehojärvi.

Suurimmat mediayhtiöt eivät vielä ole tiedottaneet koronaepidemiaan liittyvistä sopeuttamistoimista, mutta pienemmistä yrityksistä niitä jo tulee. KPK Yhtiöt aloittaa sopeuttamistoimet koronaviruksen aiheuttamien muutosten seurauksena. Ensi viikolla alkavien yt-neuvottelujen piirissä on koko 236 hengen työntekijämäärä.

Konsernin toimitusjohtaja Mikko Luoma sanoo, että maailma on muuttunut kertaheitolla muutaman päivän sisällä, eikä se voi olla heijastumatta myös KPK Yhtiöihin.

– Tarkoituksena on myös alkaneissa poikkeusoloissa ylläpitää kaikki yrityksemme toiminnot mahdollisimman häiriöttöminä ja löytää sellaisia ratkaisuja, jotka turvaavat henkilöstön työsuhteet. Siksi käsittelemme neuvotteluissa ensi sijassa lomautusjärjestelyjä, ei työsuhteiden lopettamisia.

Luoma korostaa medioiden merkitystä poikkeuksellisena aikana. Lehdet jatkavat normaalisti ilmestymistään.

KPK Yhtiössä työskentelee noin 262 henkilöä ja konsernin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. KPK Yhtiöiden liiketoiminta-alueet ovat KPK Mediat, KPK Digi, KPK Print ja KPK Kasvu.

KPK Print muodostuu yhdessä HSS Media Ab:n kanssa omistetusta painoyhtiö Botnia Print Oy Ab:stä ja konsernin jakeluliiketoiminnasta.

Share: