KPK vahvisti digiliiketoimintaansa eDockerilla

3.4.2018 09:01Uutiset » Toimiala

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj hankki eDocker Digital Publishing Oy:n julkaisuliiketoiminnan ja yhdisti sen digiyksikkönsä Kosilan medialiiketoiminnan ratkaisuihin. Kosila Pub rakentaa työkaluja mediatalon digitaalisen liiketoiminnan mahdollistajaksi.

Liiketoimintakauppa tapahtui viime vuoden lopulla.

Kosila Pub tarjoaa Raitti Paikallislehtisovellusta. Raitti on itsenäisten paikallislehtien yhteissovellus, johon lehti voi helposti ja edullisesti liittyä mukaan. Paikallislehtien yhteinen jaettu sovellusympäristö tarjoaa kustannussäästöjä ja mahdollistaa laadukkaan mobiilipalvelun pienellekin paikallislehdelle, koska kulut jakaantuvat laajan käyttäjäkunnan kesken. Sovelluksessa on tällä hetkellä mukana 11 suomalaista paikallislehteä, kertoo Jaakko Sipola Kosila Pubista.

Raitin sisällöllinen konsepti perustuu lehden tuottaman sisällön ja muun paikallista yhteisöä palvelevan sisällön yhdistämisen. Raitin tekninen ratkaisu perustuu hybridisovellusteknologiaan, jossa yhdellä ratkaisulla rakennetaan sovellus sekä Android, että iOS (Apple) järjestelmiin. Sovellusta voi käyttää sekä älypuhelimella että tabletilla.

Kosilan rakentama ilmoitusten itsepalvelukanava verkkoon on käytössä useilla suomalaisilla maakunnallisilla lehtitaloilla. Nyt tämä ratkaisu on mallinnettu ja tuotteistettu myös paikallislehdelle kevennettynä versiona.

Share: