Kotimaisella uutismedialla vahva asema verkossakin

22.6.2017 09:12Uutiset » Toimiala
Verkkouutisia voi lukea vaikka älykellosta.

Kotimainen uutismedia tavoittaa viikossa verkossa 88 prosenttia suomalaisista, ja uutisia luetaan yhä enemmän ainoastaan älypuhelimella. Sosiaalinen media ei ole Suomessa yhtä vahva uutiskanava kuin muualla Digital News Report 2017 -kyselytutkimuksen mukaan.

Älypuhelimesta on tullut yhä useammalle ainoa laite verkkouutisten lukemiseen, ilmenee Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2017 -kyselytutkimuksesta. Tutkimus kertoo myös, että suomalaiset luottavat edelleen uutisiin poikkeuksellisen paljon.

Älypuhelinta pitää pääasiallisena verkon uutisvälineenään 70 prosenttia 18–24-vuotiaista suomalaisvastaajista. Ikäluokkien välillä on kuitenkin huomattavia eroja, kun 55 vuotta täyttäneillä osuus on vain 19 prosenttia.

Uutiset tavoittavat suomalaiset lähes tasaveroisesti sekä perinteisten kanavien että verkkomedian kautta. Verkkomedian tavoittavuus on pysynyt Suomessa vuodesta 2015 kutakuinkin ennallaan. Suomessa perinteisen median kautta uutisia seuraa vähintään viikoittain 85 prosenttia vastaajista ja verkosta 88 prosenttia. Kotimaisen uutismedian vahva asema verkossa näkyy myös siinä, että sosiaalinen media ei ole Suomessa yhtä vahva uutiskanava kuin muualla.

Uutisiin luotetaan Suomessa enemmän kuin missään muussa tutkimukseen osallistuneessa maassa. Luottamus on kuitenkin viime vuosina ollut hienoisessa laskussa. Kun vielä 2015 suomalaisvastaajista 68 prosenttia arvioi, että useimpiin uutisiin voi luottaa, vuonna 2017 tätä mieltä oli enää 62 prosenttia.

Share: