Koronatukea haettava elokuussa

24.8.2020 08:00Uutiset » Toimiala
Kuva: Medialiitto.

Valtion yleistä yritysten koronatukea voi hakea vielä elokuun ajan. Media ja painaminen kuuluvat tukeen oikeuttaviin toimialoihin. Pääehtona on, että yrityksen liikevaihto on pienentynyt vähintään 30 prosenttia.

Määräaikainen kustannustuki on tarkoitettu koronasta kärsiville toimialoille ja yrityksille kattamaan kiinteitä kuluja ja vaikeasti sopeutettavia palkkakustannuksia. Tukea haetaan Valtiokonttorista sähköisellä lomakkeella.

Tukea on jaossa sadoille toimialoille yhteensä 300 miljoonaa euroa. Tähän mennessä tukea on jaettu vasta 77,7 miljoonaa euroa. Tuen yrityskohtainen alaraja on 2 000 euroa ja tukikatto 500 000 euroa. Tukimäärästä vähennetään muut yrityksen saamat koronatuet.

Median koronatuki jaettava talousperusteilla

Medialiitto pitää tärkeänä, että hallituksen esittämä tiedotusvälineiden koronatuki jaetaan selkeiden taloudellisten kriteerien perusteella ilman journalismin riippumattomuuden vaarantavaa sisällöllistä arviointia.

– Medialiitto esittää valtionavustuksen myöntämistä journalistisena palkkatukena taloudellisten kriteereiden perusteella. Journalismin riippumattomuuden turvaamiseksi valtionavustuksen myöntämisen kriteerit tulee pitää tarkasti erillään journalismin sisällöllisestä arvioimisesta, toimitusjohtaja Jukka Holmberg toteaa liiton lausunnossa liikenne- ja viestintäministeriölle.

Medialiitto on sopinut Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron ja Suomen Journalistiliiton kanssa alan työehtosopimusten määräaikaisesta jatkamisesta niin, että lomautukset voidaan tehdä nopeutetussa menettelyssä 31.12.2020 saakka. Työehtosopimusmuutokset koskevat kaikkia alan työehtosopimuksia ja henkilöstöryhmiä.

Share: