Konica Minoltalla vaihtuu vetovastuu

23.5.2010 19:51Uutiset » Toimiala

Nykyinen toimitusjohtaja Heikki Kinnunen jättää omasta aloitteestaan tehtävänsä työskenneltyään yhtiössä 19 vuotta. Kinnusen seuraajaksi uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu diplomi-insinööri Pertti Mäkitalo.

– Tulin Minolta-merkkisiä kopiokoneita maahantuovan yhtiön palvelukseen kesäkuussa 1991, yhtiön ollessa ruotsalaisen Facit AB:n tytäryhtiö”, toteaa Heikki Kinnunen. – 1990-luvun alun lamassa Facit AB halusi myydä pienempiä eurooppalaisia tytäryhtiöitään toimivalle johdolle. Niinpä yrityskaupan myötä tulin yhtiön enemmistöosakkaaksi joulukuussa 1993. Pitkän nousukauden myötä yhtiö kasvoi ja kehittyi tasaisesti. Vuonna 2003 japanilaiset Konica ja Minolta päättivät fuusioitua maailmanlaajuisesti. Suomessa yritysjärjestelyjen myötä yhtiöstämme tuli Konica Minoltan osakkuusyhtiö, jonka toimitusjohtajaksi siirryin. Osakekaupan myötä toukokuussa 2006 yrittäjäurani päättyi yhtiön tultua Konica Minoltan 100% omistamaksi tytäryhtiöksi, Kinnunen kertaa yhtiön historiaa.

Konica Minoltan tytäryhtiönä Konica Minolta Business Solutions Finland Oy:ssä alettiin viedä läpi voimakasta kasvustrategiaa. Omien toimipisteiden verkosto laajentui pääkaupunkiseudun lisäksi Turkuun, Tampereelle, Ouluun ja Jyväskylään. Nyt yhtiöllä on vahva asema niin toimistotulostamisen kuin digitaalisen painamisen markkinoilla Suomessa: Riippumattoman tutkimuslaitoksen Infosourcen mukaan Konica Minolta oli markkinakakkonen monitoimilaitteissa Suomessa vuonna 2009.

– Tämä on hyvä hetki luovuttaa vastuu yhtiöstä seuraajalleni. Näinä kuluneina vuosina yhtiö on kasvanut yhdeksi keskeisistä toimijoista tulostamisen markkinoilla. Seuraajani saa johdettavakseen hyvässä kunnossa olevan yhtiön, jolla on hyvä ja vakaa asema markkinoilla, vahva myyntiverkosto ja erittäin osaava vajaan sadan ammattilaisen tiimi viemässä yhtiötä eteenpäin, Kinnunen jatkaa.

Niin toimistotulostamisen kuin digitaalisen painamisen markkinatkin ovat mielenkiintoisessa kasvu- ja kehitysvaiheessa. Konica Minolta on tuomassa globaalisti markkinoille ”Optimized Print Services” -konseptia toimistotulostamisen optimointiin. Konseptin tavoitteena on auttaa asiakasyritysten tietohallintoa tulostamisen kustannusten minimoinnissa, tehokkuuden lisäämisessä ja asiakkaan IT-tuen työkuorman vähentämisessä.

Uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu DI Pertti Mäkitalo (42). Mäkitalo on pitkän linjan IT-alan ammattilainen, ja siirtyy Konica Minoltan palvelukseen Fujitsu Services Oy:stä, missä hän on työskennellyt viime vuodet erilaisissa myyntijohdon tehtävissä. Ennen Fujitsua / ICL:ää Mäkitalo on työskennellyt muun muassa Kodak Oy:ssä suurtehotulostuksen ja arkistoinnin asiantuntijatehtävissä. Pertti Mäkitalo ottaa Konica Minoltan Suomen toiminnot vastuulleen elokuun 2010 alussa.

– Yritysten lisääntynyt kustannustietoisuus yhdistettynä uuteen teknologiaan ja uusiin tuotteisiin luo ainutlaatuisen mahdollisuuden parantaa tulostus- ja kopiointiratkaisuiden kustannustehokkuutta, ja samalla parantaa dokumenttipohjaisen viestinnän lisäarvoa yritysten toiminnoissa. Toimintojen digitalisoitumisen eteneminen yrityksissä muuttaa tulostustarpeita ja luo tarpeita paperidokumenttien skannauksen ja sähköisen arkistoinnin käyttöönottoon. Omalta osaltani kokemukseni palveluiden markkinoinnista ja myynnistä yhdistettynä tulostus- ja arkistointiratkaisuiden osaamiseen auttaa Konica Minoltaa kehittymään edelleen toimistotulostuksen ratkaisuiden johtavana toimittajana,” ennakoi Pertti Mäkitalo.

– Ammattitulostuksen puolella Konica Minoltan uudet tuotteet auttavat meitä palvelemaan asiakkaitamme yhä paremmin. Markkinoiden kärkituotteet yhdistettynä erinomaiseen palveluun ja kokonaisratkaisuiden toimittaminen tulee siivittämään Konica Minoltan kasvua digitaalisen painamisen alueella, Mäkitalo jatkaa.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: