Konica Minolta vastuullisimpien yritysten joukossa

1.2.2019 09:03Uutiset » Toimiala
Nassenger SP-1-tekstiilitulostin säästää silkkipainamiseen verrattuna huomattavasti ympäristöä. Kuva: Konica Minolta.

Konica Minolta on listattu vuoden 2019 maailmanlaajuisesti 100 parhaan kestävän kehityksen yrityksen joukkoon. Yritys on sijalla 96 listauksessa, jota julkaisee Corporate Knights, Kanadassa toimiva kestävään kehitykseen keskittyvä media- ja tutkimusyhtiö.

2019 Global 100 -lista julkaistiin Maailman talousfoorumin yhteydessä Sveitsin Davosissa. Tämä on jo toinen kerta sitten vuoden 2011, kun Konica Minolta on päässyt arvostetulle Global 100 -listalle. Global 100 -listaus pohjautuu kattavaan analyysiin 7 536 yrityksestä, joiden liikevaihto on yli miljardi dollaria (noin 880 miljoonaa euroa).

Listan yrityksiä arvioitiin 17 kestävän kehityksen mittarilla ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon osa-alueilla, sekä niiden kyvykkyydellä edistää monimuotoisuutta ja innovointia. Lisäksi yrityksiä verrataan Morgan Stanley Capital Internationalin pörssimarkkinoiden aktiivisuutta globaalisti mittaavaan MSCI All Country World Indexiin.

Global 100 -luokitus heijastaa Konica Minoltan pyrkimystä integroida yrityksen sosiaalinen vastuu johtamiseen keskittyen näihin kuuteen painopisteeseen, jotka ovat ympäristö, sosiaalinen innovaatio, asiakastyytyväisyys ja tuoteturvallisuus, vastuullinen toimitusketju, inhimillinen pääoma ja moninaisuus.

Konica Minoltan ympäristöraportissa 2018 esitetään painoalalta esimerkkinä vastuullisuudesta tekstiilitulostin Nassenger SP-1, jonka tekniikka on silkkipainamiseen verrattuna huomattavasti ympäristöystävällisempää.

Suomalaisista yrityksistä listalle pääsivät Neste, Outotec, UPM-Kymmene, Kone, Metso, Nokia, Nordea ja Kesko.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: