Kodak hakeutuu suojaan velkojilta

23.1.2012 10:49Uutiset » Toimiala

Kodak_logo

Eastman Kodak ja sen tytäryritykset Yhdysvalloissa ovat hakeneet pykälän 11 (chapter 11) mukaista suojaa velkojiltaan sen jälkeen, kun jättiyrityksen rahat loppuivat kesken horjuvasti edenneen uudelleenjärjestelyn. Rochesterissa, New Yorkin osavaltiossa pääkonttoriaan pitävä 131-vuotias Kodak toimitti vapaaehtoisen anomuksen Yhdysvaltain konkurssituomioistuimelle New Yorkissa 19. tammikuuta.

Kodak on varmistanut 950 miljoonan dollarin rahoituspäätöksen Citigroupilta tuleviksi 18 kuukaudeksi. Samalla se ilmoitti, että hakeutuminen suojaan velkojilta ei vaikuta sen ulkomaisiin tytäryrityksiin, jotka vastaavat sitoumuksistaan tavarantoimittajilleen entiseen tapaan.

Pykälän 11 mukainen yritysjärjestely, jonka odotetaan jatkuvan vuoteen 2013, on tarpeen likviditeetin varmistamiseksi Yhdysvalloissa ja muualla, sekä realisoimaan ei-strategista henkistä omaisuutta, hoitamaan lain vaatimat velvoitteet ja antamaan yritykselle mahdollisuuden keskittyä liiketoimintansa kannattavimpiin osiin. Kannattavimmat osat keskittyvät Kodakin Stream inkjet -mustesuihkutulostuspäihin ja Prosper-painokoneisiin sekä kuvannusjärjestelmiin. Mustesuihkutekniikasta saatavien tulojen odotetaan korvaavan Kodakin kuihtuvan filmimyynnin.

Kodak on perustanut verkkosivuston (www.kodaktransforms.com) pitääkseen tavarantoimittajansa ja asiakkaansa ajan tasalla koko uudelleenjärjestelyn ajan.

Share: