Kodak aikoo pitää Prosper-liiketoiminnan

10.4.2017 08:15Uutiset » Toimiala
Kodak esitteli Drupassa 2016 digipainamisen tekniikkaa. Kuva: Messe Düsseldorf/ctillmann.

Kodak on ilmoittanut pitävänsä Prosper-liiketoimintansa, joka käsittää mustesuihkupainokoneita ja niihin liittyviä tuotteita. Liiketoiminta on ollut myynnissä keväästä 2016 lähtien. Nyt Kodak aikoo investoida itse liiketoimintaan.

– Tämä on pragmaattinen päätös, joka perustuu liiketoiminnan kehittymiseen ja saatuihin tarjouksiin, kertoo Kodakin toimitusjohtaja Jeff Clarke.

Kodak kävi myyntineuvotteluja useiden ostajaehdokkaiden kanssa. Clarken mukaan Prosper-liiketoiminta kehittyi viime vuonna hyvin ja myynti kasvoi vuositasolla 40 %. Kodak odottaa Enterprise Inkjet Systems -ryhmän tekevän tänä vuonna voitollisen tuloksen, mukaan luettuna seuraavan sukupolven Ultrastream-tekniikka.

Kodak jatkaa investointeja Ultrastream-tekniikkaan ja on tehnyt sen käytöstä esisopimuksia useiden yritysten kanssa. Kodak alkaa toimittaa tekniikan arviointipaketteja 17 yritykselle, joiden joukossa ovat Fuji Kikai, GOSS China, Matti, Mitsubishi Heavy Industries Printing & Packaging Machinery (MHI-PPM) ja Uteco.

Kodak esitteli Ultrastream-tulostuspäätä Drupa-messuilla vuonna 2016. Sitä tarjotaan OEM-tuotteena laitevalmistajille. Kodak odottaa tekniikkaan perustuvien tuotteiden olevan markkinoilla vuonna 2019.

Share: