Kirjekuorien kartellitutkimus johti sakkoihin

18.12.2014 09:15Uutiset » Toimiala

Kirjekuorien ja erikoispakkaustuotteiden valmistaja Bong on sopinut EU:n komission kanssa miljoonasakon maksamisesta. Viisi eurooppalaista kirjekuorivalmistajaa joutuu maksamaan yhteensä 20 miljoonan euron sakot hintakartellista.

Bong on sopinut komission kanssa 3,1 miljoonan euron maksusta. Konsernijohtaja Stephane Hamelinin mukaan Bong ei ole EU:n kartellitutkimuksesta kaikilta osilta samaa mieltä kuin komissio, mutta on päättänyt tehdä sopimuksen saadakseen prosessin päätökseen ja voidakseen keskittyä toimintansa kehittämiseen.

EU-komission mukaan kaksi ranskalaisyhtiöitä sekä espanjalainen, saksalainen ja ruotsalainen yhtiö sopivat keskenään asiakkaista ja kirjekuorten hinnoista vuosina 2003–2008. Suurien asiakkaiden tarjouspyyntöihin yhtiöt vastasivat yksissä tuumin. Suurimmat sakot sai ranskalainen Hamelin, jonka toiminta katsottiin lähes viiden miljoonan euron sakon arvoiseksi. Rangaistusmaksuja leikattiin kuitenkin vähintään 10 prosentilla, koska yhtiöt myönsivät asian ja osin auttoivat tutkinnassa.

Bong on Tukholman pörssissä noteerattu yhtiö, joka toimii 15 maassa. Konserni työllistää noin 1 900 työntekijää. Bong Suomi Oy on yhtiön mukaan Suomen suurin kirjekuorien valmistaja.

Share: