Kirjapörssistä kehitetään uutta myyntiketjua

18.12.2017 08:16Uutiset » Toimiala
Kirjapörssin verkkokaupan etusivu.

Tarjouskirjakauppaketju Kirjapörssi on saanut uudet omistajat. Liiketoiminnan ostajaryhmän tavoitteena on kehittää Kirjapörssistä entistä menestyvämpi ja modernimpi kirjakauppaketju.

Ryhmään kuuluu useita kustantamoja ja jakeluyrityksiä.

Kirjapörssin perustivat Jouko ja Anne Hyvärinen vuonna 1991 myymään kustantajien tarjouskirjaeriä. Yrittäjäpari kasvatti 18 myymälää kattavan ketjun, joka myy vuosittain yhteensä yli miljoona kirjaa. Myymälöistä on 14 ABC-liikenneasemilla.

Kauppalehden mukaan kommandiittiyhtiö Kirjapörssin liiketoiminnat on ostanut pieni jyväskyläläinen logistiikkayritys Streamlog Oy. Sen osakkaaksi ovat tulleet jyväskyläläinen kortti-, askartelu- ja paketointitalo Karto Oy, helsinkiläinen kustantamo Minerva Kustannus Oy, jyväskyläläinen kustantamo Docendo Oy ja vantaalainen Suomen Kirjatukku Oy. Streamlogin vanhat omistajat eli Juha Mannisen omistama Kirjapainonmäki Oy ja henkilöosakkaat jatkavat yhtiössä.

Streamlog on myös hankkinut myös Store Solutions Finland Oy:n Kirjakauppa.com-kuluttajaverkkokaupan liiketoiminnan sekä Suomen Kirjatukun tapahtumamyynnin liiketoiminnat.

– Taustalla on siis tiivis yrittäjäryhmä, joka on nähnyt paljon ja miettinyt, missä kohtaa kirjan arvoketjua kannattaa olla mukana. Tarkoitus on kehittää aivan uudenlainen ketju, joka hallitsee kirjan ja muiden kirjakauppatuotteiden koko elinkaaren uutuuksista poistomyyntiin saakka, kertoo Streamlogin toimitusjohtaja Harri Simola Kauppalehdelle.

Ensimmäinen askel muutoksessa on marraskuussa avattu Kirjapörssi.fi-verkkokauppa.

Share: