Kirjapaino Kari osti ER-Paino Oy:n liiketoiminnan

29.8.2008 12:11Uutiset » Toimiala

Jyväskyläläinen Kirjapaino Kari Ky on ostanut 1.9.2008 Lievestuoreella sijaitsevan, 22 vuotta toimineen ER-Paino Oy:n liiketoiminnan. Liiketoimintakaupan yhteydessä ER-Painon 13 työntekijää siirtyvät Kirjapaino Kariin ja Kariteamiin vanhoina työntekijöinä, jatkaen toimintaansa Lievestuoreella ER-Painon nimellä.

Kirjapaino Karin toimitusjohtaja Jari Pynnönen ja ER-Painon toimitusjohtaja Eero Räikkönen toteavat yhdistymisen tuovan yritysten asiakkaille etuja mm. painokonekannan tehokkaamman käytön, tieto-taito-osaamisen jakamisen ja suurempien materiaaliostojen kautta. ”Kirjapaino Karissa ammattihenkilöstöä eläköityy lähivuosina siinä määrin, että liiketoimintakaupan avulla teamiin saadaan uusia moniosaajia eläkkeelle siirtyvien tilalle”, toteaa Jari Pynnönen.

”Graafisen alan rakennemuutos ja markkinatalous on saanut meidät tekemään ratkaisuja, joiden avulla tarjoamme asiakkaillemme lisää joustavuutta ja kokonaisvaltaista tuotantoprosessia. Haluamme tarjota painopalvelua ”yhden luukun” – periaatteella, oli kyseessä perinteinen tai digitaalinen painotyö, varastointi tai logistinen tarve. ER-Painon mukaan tulo Kariteamiin on jatkumoa jo aiemmin ostettujen Sisäsuomi Oy:n arkkipainon ja Masanpaino Oy:n liiketoimintojen hankinnalle” sanoo markkinointijohtaja Harri Nieminen.

Kauppa vahvistaa Kirjapaino Karin asemaa mainospainotuotteiden markkinajohtajana Keski-Suomessa, sekä mahdollistaa yrityksen palvelujen tarjonnan valtakunnallisesti, myös Etelä-Suomen alueella toimiville yrityksille. Liiketoimintakaupan avulla, painolaatusertifikaatin omaavana laatutalona tunnettu ER-Paino, pystyy jatkossa välittämään oman tuotantonsa lisäksi kariteamin muita palveluja kuten toimistotarvikkeita.

Kariteamin, johon kuuluvat Kirjapaino Kari, Toimistotukku Kari, Jyväskylän Konttorikone, Juhlatalo Majakoski ja ER-Paino, liikevaihto vuodelle 2008 on budjetoitu 12 miljoonaan euroon, Kariteamissa työskentelee 51 työntekijää. Kariteamin tavoitteena on kasvaa lähivuosina merkittäväksi paino- ja toimistopalveluja tuottavaksi toimijaksi Suomessa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Pynnönen 0400 549 832
Markkinointijohtaja Harri Nieminen 0400 652 336

Share: