Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kirjapaino Kari kasvattaa korttien tuotantoaan

8.3.2022 08:00Uutiset » Toimiala
Kirjapaino Kari alkaa painamaan myös Paletin kortteja. Kuva: Paletti.

Jyväskylässä toimiva Kirjapaino Kari kasvattaa korttien tuotantoaan yhteistyössä Lehtipiste Oy:n kanssa. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2017 lähtien. Nyt myös Paletin kortteja aletaan painaa Jyväskylässä aiemmin tehtyjen Karton korttien lisäksi.

Lehtipisteen omistamat Paletti Oy ja Karto Oy allekirjoittivat pitkäaikaisen tuotantoyhteis työsopimuksen jyväskyläläisen Kirjapaino Kari Ky:n kanssa 9.12.2021. Tuotantoyhteistyösopimuksen myötä Kirjapaino Kari toimii jatkossa päätoimittajana Karton ja Paletin korteille. Karto Oy ulkoisti tuotantonsa Kirjapaino Karille vuonna 2017, ja Kirjapaino Kari on toiminut siitä asti Karton kumppanina.

Lehtipisteen korttiliiketoimintojen yhtiöiden Karto Oy:n, Paletti Oy:n ja Putinki Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2020 noin 23 miljoonaa euroa. Lehtipisteen omistaa Tradeka-Yhtiöt Oy. Viime vuonna kortteja myytiin lähes 100 miljoonaa kappaletta.

– Olemme Kartolla olleet tyytyväisiä yhteistyöhön Kirjapaino Karin kanssa ja olemme iloisia, kun voimme laajentaa yhteistyötä, kertoo Lehtipiste-konsernin korttiliiketoiminnan johtaja Kalevi Koistinen tiedotteessa.

Korttipakkauksista muovittomia

Kirjapaino Karissa sopimus vahvistaa yrityksen tulevaisuuden suunnitelmia.

– Tuotantoyhteistyö Karton kanssa ja erikoistuminen korttien painamiseen ovat viime vuosina tuoneet kaivattua liikevaihdon kasvua. Kirjapaino Karissa iloitaan yhteistyön jatkumisesta ja ollaan valmiita investoimaan sen laajenemisen myötä. Kotimaisuus ja ekologisuus ovat tulevaisuudessa yhä tärkeämmässä roolissa, toimitusjohtaja Jari Pynnönen Kirjapaino Karista uskoo.

Karto on kokeillut kuorellisten korttien myyntiä ilman muovipakkauksia ja uuden yhteistyösopimuksen myötä Kirjapaino Kari investoi muovittomaan pakkauskapasiteettiin. Uusi pakkauskone on tulossa kesään mennessä.

Kirjapaino Karin pääliiketoiminnat ovat painaminen, verkkokauppa ja tukkuliiketoiminta. Yritys kuuluu Kariteam-ryhmään, jonka liikevaihto on noin 19 miljoonaa euroa.

Array
Share: