Kirjapaino Finepress laajentuu Helsinkiin

20.11.2008 20:59Uutiset » Toimiala

Turkulainen kirjapaino Finepress Oy ja Helsingin keskustassa toimiva Kirjapaino Oy Merkur ovat 18.11. allekirjoittaneet sopimuksen Merkurin sulautumisesta Finepress Oy:n kanssa. Finepress ostaa koko Merkurin osakekannan ja Merkur saa kaupassa puolestaan Finepressin osakkeita. Kirjapainojen sulautuminen tapahtuu vuoden 2009 alkupuoliskolla. Merkurin toimitusjohtaja Petri Leiste jatkaa osakkaana Finepressin palveluksessa.

Merkur on arkkioffsetpaino, joka on tarjonnut painopalvelua Helsingin ydinkeskustassa jo yli 60 vuoden ajan, ja Finepress on Turussa toimiva kirjapaino, joka on tunnettu alallaan muun muassa seuraavasta lausunnosta: ”Finepress on palvelukonseptinsa ja koneinvestointiensa ansiosta Euroopan nykyaikaisin arkkioffsetpaino”. Näin totesi joitakin vuosia sitten Finepressin uudistusinvestointien jälkeen kirjapainon tuotannonohjausjärjestelmän ja painokoneitten maailmankuulu toimittaja Heidelberg GmbH.

Taloustutkimus puolestaan raportoi kesällä 2008, että Finepress on Suomen painotalojen asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan Top 10 -listalla kakkosena. Asiakkailta oli kysytty mielipiteitä kirjapainojen myyntihenkilöstön toiminnasta, toimitusvarmuudesta, sekä tuotteista, valikoimista ja tarjouksista.

Finepressin toimitusjohtaja Eero Kunnas kertoo kaupasta seuraavaa:
– Finepress kasvaa ja kehittyy ostamalla ja sulauttamalla itseensä helsinkiläisen kirjapaino Merkurin. Olimme jo pitkään etsineet jalansijaa Helsingistä ja nyt löydettyämme Merkurin päätimme ostaa sen koko osakekannan. Olemme iloisia ja hiukan ylpeitäkin siitä, että löysimme kirjapainon, jonka toiminta, tekninen laatu, asiakaspalvelu ja pitkäjänteiset asiakassuhteet nauttivat asiakkaiden luottamusta. Nämä periaatteet vastaavat myös meidän omia toimintaperiaatteitamme. Nyt voimme palvella Finepressin asiakkaita Helsingissä entistä nopeammin, joustavammin ja tehokkaammin. Ja nyt voimme myös tarjota kaikille Merkurin asiakkaille niitä palveluja, joita heillä ei ole aiemmin ollut. Tämän yrityskaupan myötä voimme vahvistaa asemaamme yhtenä johtavista tilauskirjapainoista maassamme.

Share: