Keskisuomalaisesta Mediatalo Esan suurin omistaja

8.9.2014 07:48Uutiset » Toimiala

Keskisuomalainen-konserni on nostanut omistuksensa Esan Kirjapaino Oy:n osakkeista25,1 prosenttiin. Konserni on noussut osakeostoilla Esan Kirjapainon suurimmaksi omistajaksi. Esan Kirjapaino on Päijät-Hämeen suurimman mediayhtiön Mediatalo Esan emoyhtiö.

Mediatalo Esan muodostavat emoyhtiö Esan Kirjapaino Oy sekä sen tytäryhtiöt Esan Kaupunkilehdet Oy, ESA Digital Oy, Esa Lehtipaino Oy, Esa Jakelut Oy ja Esa Print Oy. Esan Kirjapaino julkaisee kahta tilattavaa sanomalehteä; Etelä-Suomen Sanomia ja Itä-Hämettä.

Keskisuomalaisen toimitusjohtajan Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan kaupalla haluttiin muun muassa syventää yhteistyömahdollisuuksia Etelä-Suomen Sanomien kanssa. Etelä-Suomen Sanomat on Kivekkään suvun omistama yhtiö.

– Meillä ei ole mitään suunnitelmia eikä tarvetta mihinkään nurkanvaltaukseen. Se on hyvä, elinvoimainen yritys, jossa on paljon synergioita Keskisuomalainen-konsernin kanssa, Kangaskorpi sanoo Kauppalehdelle. Hänen mukaansa Keskisuomalainen on valmis lisäämään omistusta tulevaisuudessakin, jos mahdollisuuksia tarjoutuu.

Share: