Keskisuomalainen tehostaa sanomalehtipainamista

2.11.2020 15:28Uutiset » Toimiala
Keskisuomalainen-konserni on maan suurimpia sanomalehtien painajia. Kuva: Lehtisepät.

Keskisuomalainen Oyj:n tytäryhtiön Lehtisepät Oy:n yhteistoimintaneuvottelut Jyväskylän painossa ovat päättyneet enintään 15 henkilötyövuoden suuruisiin mahdollisiin osa-aikaistamisiin ja irtisanomisiin. Lisäksi määräaikaisia työsuhteita päättyy.

Taloudellisista ja tuotannollisista syistä käytyjen neuvottelujen tavoitteena oli kilpailukyvyn parantaminen ja toiminnan tehostaminen. Päätetyillä toimilla saavutetaan 700 000 euron tehostamishyödyt ja ne toteutuvat täysimääräisesti vuoden 2021 aikana.

Keskisuomalainen-konsernilla on kaikkiaan viisi sanomalehtipainoa Jyväskylässä, Pieksämäellä, Tuusulassa, Lahdessa ja Kouvolassa.

Yt-neuvottelut myös Etelä-Suomen Mediassa

Keskisuomalainen-konserniin kuuluva Etelä-Suomen Media Oy aloittaa kaikkia työntekijöitään koskevat yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enintään yhdeksän työntekijän irtisanomiseen.

Yhtiö perustelee neuvotteluja tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä – muun muassa sillä, että koronapandemia on vähentänyt mediamainonnan määrää. Neuvotteluissa tavoitellaan miljoonan euron säästöjä vuodessa. Neuvottelut alkavat torstaina 5. marraskuuta ja kestävät arviolta kaksi viikkoa.

Share: