Keskisuomalainen ostaa Hämeen Sanomat -konsernin

22.6.2021 14:26Uutiset » Toimiala
Hämeen Sanomat on Hämeenlinnassa ilmestyvä 7-päiväinen sanomalehtii. Kuva: Hämeen Sanomat.

Keskittyminen jatkuu sanomalehtien kustantamisessa Suomessa. Mediakonserni Keskisuomalainen Oyj on tänään 22.6.2021 allekirjoittanut kauppakirjan Hämeen Sanomat -konsernin ostamiseksi Aina Group Oyj:ltä.

Kauppaan kuuluvat Hämeen Sanomat Oy:n, tytäryhtiö Ilves Jakelu Oy:n ja tytäryhtiö Hämeenlinnan Jakelupalvelu Oy:n koko osakekannat.

Hämeen Sanomat Oy julkaisee Kanta-Hämeessä kahta 7-päiväistä sanomalehteä Hämeen Sanomia ja Forssan Lehteä sekä Hämeenlinnassa kaupunkilehti Hämeenlinnan Kaupunkiuutisia. Ilves Jakelu Oy harjoittaa Kanta-Hämeessä sanomalehtien ja muiden tuotteiden varhaisjakelua. Hämeenlinnan Jakelupalvelu Oy suorittaa Hämeenlinnan alueella osoitteettoman suoramainonnan jakelua.

– Hämeen Sanomien kauppa on luontainen osa mediakonserni Keskisuomalaisen viime vuosien johdonmukaista kasvustrategiaa. Hämeen Sanomat on perinteikäs ja hyvin hoidettu mediakonserni. Hämeen Sanomat ja Forssan Lehti sekä Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset ovat lukijoidensa arvostamia medioita ja rikastuttavat laadukasta mediatarjoamaamme Hämeessä. Kaupan myötä myös kattava jakeluverkostomme vahvistuu entisestään, kun Ilves Jakelu ja Hämeenlinnan Jakelupalvelu täydentävät jakeluamme Kanta-Hämeessä, kommentoi kauppaa Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Vuonna 2020 Hämeen Sanomat -konsernin liikevaihto oli noin 17,3 milj. euroa j tilikauden tulos noin 0,8 milj. euroa. Konsernilla on noin 400 työntekijää, joista noin 300 osa-aikaisia jakajia. Kokopäiväiseksi muutettuna konserni työllistää noin 200 henkilöä.

Kauppa nostaa Keskisuomalainen-konsernin liikevaihdon noin 224 milj. euroon vuoden 2020 luvuilla mitattuna. Ennen kaupan toteuttamista Hämeen Sanomat Oy myy Vanajantie 7, Hämeenlinna -toimitilakiinteistön ja -tontin sekä medialiiketoimintaan kuulumattomia osakkeita Aina Group Oyj:lle. Kaupan täytäntöönpano on ehdollinen, kunnes Aina Group Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous on hyväksynyt sen. Kaupan arvioidaan toteutuvan 30.9.2021 mennessä.

Share: