Keskisuomalainen miettii painojen yhdistämistä

7.2.2019 07:13Uutiset » Toimiala
Lehtisepät painaa erityisesti tabloidi- ja broadsheet -lehtiä. Kuva: Lehtisepät.

Keskisuomalainen-konserni arvioi tämän vuoden aikana mahdollisuuksia tehostaa painoliiketoimintaa esimerkiksi yhdistämällä olemassa olevia painoja.  Pörssitiedotteen mukaan painotoiminnasta tehdään 3,3 milj. euron arvonalennus viime vuoden tuloksessa.

Arvonalennus on tiedotteen mukaan seurausta sanomalehtipainoliiketoiminnan tiukentuneesta kilpailutilanteesta ja ennustetusta volyymikehityksestä. Konserni tekee viime vuodelta kaikkiaan 4,5 miljoonan euron arvonalennuskirjauksen, joka laskee liikevoittoa ja tilikauden tulosta.

Kustannustoiminnassa tuotestrategian ja paikallisen kysynnän muutosten seurauksena Keskisuomalainen Oyj tekee Iisalmen Sanomien ja Warkauden Lehden osalta yhteensä 1,2 miljoonan euron arvoalennuskirjauksen.

Konserniin kuuluvat painotalot ovat Lehtisepät ja Painotalo Plus Digital. Lehtisepät painaa tabloidi- ja broadsheet -lehtiä sekä aikakauslehtimäisiä leikattuja tabloidilehtiä. Lehtien lisäksi painetaan suoramainostuotteita ja asiakaslehtiä sanomalehtipaperille. Painotalo Plus Digital tuottaa paino- ja digipalveluiden kokonaisratkaisuja sekä printtinä että diginä.

Share: