Keskisuomalainen haluaa turvata SSM:n jakelut

23.10.2018 13:37Uutiset » Toimiala
SSM on lehtien ja mainoksien valtakunnallinen jakeluketju. Kuva SSM.

Keskisuomalainen-konserni haluaa turvata kaupunkilehtien ja mainosjakelujen jatkumisen sen jälkeen, kun Suomen Suoramainonta Oy:n omistanut Janton Holdings Oy meni konkurssiin. Keskisuomalainen Oyj neuvottelee aiesopimuksen solmimisesta Janton Holdingsin konkurssipesän kanssa.

Jakelutoimintaa harjoittavan SSM:n taloudelliset vaikeudet johtivat lopulta Janton Holdingsin hakeutumaan konkurssiin lokakuun alussa. Viime vuoden tilinpäätöksessä Janton näytti 47 miljoonan euron tappiota.

Keskisuomalaisen tarkoituksena on tiedotteen mukaan varmistaa Suomen Suoramainonta Oy:n harjoittaman jakeluliiketoiminnan jatkuminen. Tavoitteena on muodostaa rakenne, jolla turvataan kaupunkilehtien ja mainostuotteiden jakelu kestävällä tavalla. Vaihtoehtona on myös järjestely yhdessä kolmansien osapuolien kanssa.

Suomen Suoramainonta Oy jakaa mainoksia ja kaupunkilehtiä. Suomen Suoramainonta-ketjuun kuuluu yhteensä 15 yrityksen omistamaa paikallista jakeluyhtiötä, 4 osakkuusyhtiötä ja 6 alihankintayritystä. SSM on valtakunnallinen ketju, jonka palveluksessa on noin 170 päätoimista työntekijää ja lisäksi 5 500 – 6 000 jakajaa / jakokerta. Suomen Suoramainonta-konsernin osuus ketjun liikevaihdosta oli vuonna 2017 noin 40 miljoonaa euroa.

Keskisuomalainen Oyj on Suomen suurin kaupunkilehtien kustantaja.

Share: