Kaunokirjallisuuden myynti piristyi

15.8.2019 08:20Uutiset » Toimiala
Kirja-alan järjestöt julistivat elokuun alussa syysloman lukulomaksi. Hankkeella halutaan kannustaa perheitä lukemaan yhdessä. Kuva: Lukuloma-kampanja.

Koko viime vuoden miinuksella laahannut painetun kotimaisen kaunokirjallisuuden myynti kääntyi kasvuun suurimmissa kirjakaupoissa ja kirjakauppaketjuissa tammi-kesäkuussa 2019. Vielä maaliskuun lopussa kaunokirjallisuuden euromääräinen myynti oli laskenut 13,5 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Nyt myynti oli kasvanut 5,6 %.

Kirjakauppaliiton mukaan myös painetun kotimaisen tietokirjallisuuden myynti kasvoi tammi-kesäkuussa 6,7 %. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden myynti säilytti asemansa, sen sijaan pokkareiden ja oppikirjojen myynti laski reilusti. Kirjojen kokonaismyynti painui kuitenkin 1,4 % miinukselle. Myyntiluvut eivät sisällä sähköisten kirjojen myyntiä.

– Kirjamyynti on perinteisesti painottunut syksyyn, ja vasta käynnistyvä kirjasyksy uutuuksineen ja tapahtumineen näyttää lupaavalta. Tänä vuonna myös syysloma on lukuloma, muistuttaa Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

Kirja-alan järjestöt julistivat elokuun alussa syysloman lukulomaksi. Hankkeella halutaan kannustaa perheitä lukemaan yhdessä ja matkustamaan kirjan siivin.

Kesän myydyin kotimainen kaunokirja oli Reijo Mäen Tolvana. Tietokirjallisuuden myyntikärkeä piti edelleen Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni. Kirja on pysytellyt myydyimpien kirjojen joukossa jo pitkälle toista vuotta.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden myydyin kirja kesä-heinäkuussa oli Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja.

Share: