Kasvatussovellukset menestyivät Think Ink -kilpailussa

8.2.2021 07:35Uutiset » Toimiala

Media-alan tutkimussäätiön Think Ink -innovaatiokilpailun voittajat on valittu. Pääpalkinnon 80 000 euroa saa Hiphei Hybridi, joka on sovellus ympäristökasvatukseen lapsille ja aikuisille. Jaetulle toiselle sijalle pääsivät tieteellisten tekstien ketterä julkaisumenetelmä Agile Publishing ja lokaatioperusteinen tarinankerronnallinen sovellus Polku.

Kolmanneksi sijoittui monimediallisesti ilmastonmuutoksesta lapsille ja lapsiperheille kertova Tellustajat.

Suuruudeltaan 80 000–10 000 euron palkinnot on tarkoitettu ideoiden jatkokehittämiseen.

Kilpailun voittaja Hiphei Hybridi on ympäristökasvatukseen suunniteltu satupedagoginen sovellus. Sovellus antaa lapsille ja aikuisille mahdollisuuden osallistua yhdessä konkreettiseen ja interaktiiviseen työhön ympäristön hyväksi. Hiphei Hybridi yhdistää toisiinsa sadun, siihen liittyvän pelin ja interaktiivisen toimintaoppaan, joiden avulla kuka tahansa voi löytää ideoita ympäristön puolesta toimimiseen.

Media-alan tutkimussäätiö järjesti Think Ink -kilpailun nyt viidettä kertaa. Digitaalisen tarinan kerronnan teema haastoi eri tahot kehittämään ratkaisuja ja konsepteja mediaan ja oppimiseen liittyen. Tuomaristo valitsi kilpailuun lähetetyistä ideoista finaaliin seitsemän.

Share: