Kariteam osti Pieksanprintin liiketoiminnot

28.3.2019 11:50Uutiset » Toimiala
Kariteamin toimintoja luotsaavat sisarukset Minna Kesonen, Jari Pynnönen ja Heidi Poikolainen, joiden isä Kari Pynnönen perusti kirjapainon vuonna 1966. Kuva: Kariteam.

Kariteam-yritysryhmään kuuluva Kirjapaino Kari on ostanut Pieksanprint Oy:n liiketoiminnot. Pieksanprint on Roope Roinisen ja hänen puolisonsa vuonna 1988 Pieksämäelle perustama tilauspaino, jossa viime aikoina on työskennellyt 2–6 henkilöä.

Yritys on valmistanut erilaisia mainos- ja tilauspainotöitä käyntikorteista kirjoihin.  Pieksanprint on tehnyt viime vuosina noin 500 000 euron liikevaihdon.

Pieksanprintin tuotanto ja toiminta siirtyvät Kirjapaino Kari Ky:n tiloihin Kauhatielle, Jyväskylään. Kaupanyhteydessä sovittiin, että Roope Roinisen lapset, Mari ja Mika Roininen, siirtyvät Kariin töihin. Mari Roininen jatkaa asiakaspalvelutyössä ja Mika Roinisen vankka kokemus painamisesta ja eri jälkikäsittelytehtävistä vankistaa puolestaan Kirjapaino Karin painovoimaa.
Kari on viimeisen vuosikymmenen aikana täydentänyt osaamistaan liiketoimintaostoin. Sisäsuomi Oy arkkipainon liiketoiminta tuli Karille vuonna 2005, Masanpaino 2007, Er-Paino 2008 ja Lamidoll Oy:n tuotanto 2016.

– Näiden ostojen kautta pystymme pitämään maakunnan graafisen teollisuuden vireessä ja tarjoamaan asiakkaillemme ympäri Suomen monipuolisen kokonaisuuden ja palvelukonseptin, sanoo Kirjapaino Karin toimitusjohtaja Jari Pynnönen.

Kirjapaino Kari ky on perheyhtiö, jossa työskentelee tällä hetkellä 60 työntekijää. Kariteamin liikevaihto on n. 20 miljoona euroa. Kariteamiin kuuluvat painon lisäksi Toimistotukku Kari ja Kari Suurmyymälä. Kariteamilla on merkittävä asema mm. hygieniatuotteiden jakelussa.

Share: