Kalevaprint sai digipainotuotannolleen sertifioinnin

17.6.2011 12:34Uutiset » Toimiala

Canon Oy on luovuttanut Kalevaprint Oy:n Oulun ja Rovaniemen toimipisteiden digitaaliselle väripainotuotannolle Fogra-laatusertifikaatin ISO/NWIP 12647-8. Kalevaprint Oy:n Fogra-sertifiointi toteutettiin laitekannan uusimisen yhteydessä.

Digipainolaitteena on Oulussa Canon imagePRESS C7010VP ja Rovaniemellä imagePRESS C7000VP. Sertifioidun, värihallitun työnkulun ansiosta Kalevaprintin tuottama digipainolaatu on nyt yhtä korkeatasoista sekä Oulussa että Rovaniemellä. Vakiointi mahdollistaa digitaalisen painotuotannon kuormitushuippujen tasaamisen kahdelle eri laitteelle ja asiakastöiden painamisen lähempänä tilaajaa.

– Kalevaprintin Fogra-sertifiointi oli usean päivän pituinen intensiivinen prosessi, jossa painolaitteen ominaisuuksia arvioitiin laajasti erilaisin tiukoin kriteerein. Serfioinnin yhteydessä tarkasteltiin paperin väriä, painettujen arkkien väriarvoja, päällepainatusten väripoikkeamia, harmaatasapainoa sekä värihallitun työnkulun koko prosessia, selvittää johtava konsultti Seppo Virtanen Canonilta.

”Sitoudumme Forga-sertifikaatin vaatimuksiin”

– Kalevaprintin visiona on olla valtakunnallinen ja moderni painotalo. Laatuun ja palveluun panostaminen kuuluu perusarvoihimme. Markkinoilla digipainetaan hyvin eritasoisilla laitteilla, joten laatuvaihtelut ovat suuria. Asiakkaat eivät aina välttämättä osaa vaatia riittävän hyvää lopputulosta, vaan tyytyvät siihen, mitä saavat. Haluamme omalta osaltamme tuottaa myös digipainostamme laadukkaita tuotteita ja siksi olemme sitoutuneet Fogra-sertifioinnin asettamiin vaatimuksiin, kertoo toimitusjohtaja Markku Suorsa Kalevaprintistä.

Fogra-sertifikaatti on tae painotöiden vakioidusta laadusta. Sertifikaatin tavoitteena on edistää graafisen teollisuuden tutkimus- ja kehitystyötä ja uusien teknologioiden käyttöönottoa koko toimialalla.

Share: