Kalevan valinta osui Manrolandin sanomalehtikoneeseen

15.12.2010 15:16Uutiset » Toimiala

Manroland_Kaleva

Kaleva Oy:n delegaatio tunsi olonsa joulukuisessa Augsburgissa ilmeisen mukavaksi. Pohjoisen kotikaupungin Oulun pakkaset olivat kaukana, ja Manroland COLORMAN autoprint -laiteostosopimuksen allekirjoitus lämmitti kummankin osapuolen mieltä.

COLORMAN autoprint -sanomalehtirotaation tilaus antoi sekä Manrolandille että Kalevalle aihetta juhlaan. Kaleva Oy:n toimitusjohtaja Jukka Haapalainen:

– Tämä konekauppa on yhtiömme historian suurin yksittäinen investointi. Pyrimme parantamaan tarjontaa lehtemme tilaajille ja ilmoitusasiakkaille.

Uusi COLORMAN autoprint – neljä painotornia, kaksi taittolaitetta ja neljä rullanvaihtajaa – sijoitetaan uuteen painotaloon yhdessä levynvalmistuksen ja jälkikäsittelytoimintojen kanssa vuoden 2012 alussa. Uusi COLORMAN korvaa nykyisen, 23 vuotta vanhan rotaation. Kone painaa 80 000 kappaleen painoksen Kalevaa päivittäin sekä lisäksi ilmaisjakelulehtiä ja muita sopimuspainotuotteita, yhteensä noin 100 000 kappaletta.

Kaleva Oy:n tekninen johtaja Jukka Hurskainen on tyytyväinen tuotannon parannuksiin:

– Voimme toteuttaa monia vaihtuvasisältöisiä painoksia, mm. alueellista sisältöä, paljon nykyistä helpommin.

Lisäksi postitus ajanmukaistetaan uudella laitteistolla. Lisäosat ja liitteet voidaan lisätä lehteen entistä helpommin tuotantoajon jälkeen. COLORMAN autoprint tulee painamaan broadsheet-lehtiä, kuten Kaleva-lehti, mutta myös pienempiä tabloid-formaatin lehtiä. Jatkossa 64-sivuisen Kalevan koko tuotantoajo hoituu alle kahdessa tunnissa, tuntia nopeammin kuin ennen. Jukka Hurskainen on tyytyväinen:

– Manroland oli ainut konevalmistaja, joka pystyi tarjoamaan näin korkeaa painolaatua tuottavat satelliittipainoyksiköt ja samalla täyttämään tuotantokapasiteettia koskevat vaatimuksemme – kaikki tämä yhdessä korkean automaatioasteen ja erinomaiseen taittolaitteen kanssa. Tämä ei ole vain painojärjestelmäinvestointi vaan myös pitkäaikaisen, luottamukseen pohjautuvan kumppanuuden alku.

Kuvassa:

Suomen ensimmäisestä COLORMAN autoprint -koneesta iloitsevat Kaleva Oy:n ja manrolandin edustajat: mm. edessä vasemmalla Kaleva Oy:n toimitusjohtaja Jukka Haapalainen; takana keskellä manroland AG:n hallituksen puheenjohtaja Gerd Finkbeiner ja Kaleva Oy:n tekninen johtaja Jukka Hurskainen; edessä oikealla Peter Kuisle, Executive Vice President Sales Webfed, ja hänen takanaan oikealla Klaus Streit, Deputy Vice President Sales, manroland AG.

Share: