Kaleva Oy ostaa Erweko Painotuotteen

14.2.2011 14:41Uutiset » Toimiala

Kaleva & Erweko

Helsinkiläisen offsetpainon Erweko Painotuote Oy:n pitkäaikaiset partnerit Stig Haglund ja Martti Lundström ovat myyneet osakeomistuksensa oululaiselle Kaleva Oy:lle. Muutoksen astuessa voimaan tänään 14.2.2011 Kaleva omistaa Erwekon osakkeista yksinään 90 prosentin enemmistöosuuden.

Yrityskaupan myötä Suomeen syntyy uusi markkina-alueeltaan kattava painoketju, kun Erweko sekä Oulussa, Kemissä ja Rovaniemellä toimiva Kaleva Oy:n tytäryhtiö Kalevaprint alkavat yhdessä tarjota kaikille asiakkailleen mittavaa palveluvalikoimaansa.

Erwekon toimitusjohtajana ja osakkaana (10 %) jatkaa edelleen Mikko Ilomäki. Yrityksen toiminta jatkuu entisellään, eikä kaupalla ole välittömiä henkilöstövaikutuksia. Erweko jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään.

– Käytännön asiakastyössä jatkamme laadukkaalla linjallamme. Taloudellisesti erittäin vahva ja painotoimintaan investoiva omistaja on tae siitä, että Erweko ja Kalevaprint ovat tulevaisuudessakin kilpailukykyisiä kotimaisia painotaloja, toteaa Mikko Ilomäki.

Jatkoa kasvustrategialle

Kalevaprint Oy:n asiakkaille ja henkilöstölle yrityskauppa merkitsee loogista jatkoa yhtiön kasvustrategialle. Investointi Erwekoon varmistaa Kalevaprintille tehokkaan ja laadukkaan kapasiteetin myös suuriin offsetpainotöihin. Offsetpainoalalla Erweko on jo pitkään tunnettu poikkeuksellisen korkeasta laadustaan sekä tekniikoista, joita kaikki eivät hallitse. Kalevaprintin asiakkaille muutos tarkoittaa, että heille on tarjolla sopiva ratkaisu mihin tahansa painotarpeeseen.

– Offsetpainoalalla Erweko ja Kalevaprint ovat pitkään olleet tunnettuja samansuuntaisesta korkean profiilin laatuajattelustaan. Erwekon ja Kalevaprintin yhteistyö muodostaa painoalalle vahvan toimijan, jonka markkina-alue on yhdessä suurempi kuin alan muilla toimijoilla. Yhteistyö tuo selkeää etua muun muassa niille asiakkaille, joilla on toimintaa eri puolilla Suomea, linjaa Kaleva Oy:n toimitusjohtaja Jukka Haapalainen.

Erwekon liikevaihto vuonna 2010 oli 10,4 miljoonaa euroa ja se kasvoi edellisvuodesta 2,8 prosenttia. Taantuman aikana Erweko on kasvattanut myös markkinaosuuttaan. Yrityksen palveluksessa työskentelee 75 henkilöä. Taloustutkimuksen toteuttamassa Painotalojen yrityskuvatutkimuksessa Erweko on vuosina 2005 ja 2007 sijoittunut alan ykköseksi.

Kaleva on Pohjois-Suomen suurin media-alan yritys. Se kehittää liiketoimintaansa sekä digitaalisen että painetun viestinnän sektoreilla.

Share: