Kaleva Mediassa yt-neuvottelut

1.2.2021 13:41Uutiset » Toimiala
Kaleva Median suurin tuote on Kaleva-sanomalehti. Kuva: Kaleva.

Mediayhtiö Kaleva Media aloittaa yhteistoimintaneuvottelut toimintamallien ja organisaation uudistamiseksi Kaleva365 Oy:ssa. Neuvottelut koskevat sanomalehtien toimituksia, mainostuotantoa sekä painon ja jakelun esimiehiä. toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään 20 hengen työsuhteen ehtojen muutokseen tai irtisanomiseen.

Lehtinimikkeiden lakkauttamisia ei ole suunnitteilla, kertoo Kaleva-sanomalehti.

Muutostarpeen taustalla ovat yrityksen mukaan median digitalisoitumiskehitys, jota koronapandemia on entisestään nopeuttanut, sekä toimialalla tapahtuneet muutokset. Yt-neuvotteluiden taustalla ovat myös Kaleva Median liiketoiminnan kannattavuushaasteet.

Neuvotteluissa käsiteltävillä muutoksilla pyritään varmistamaan laadukkaan paikallisen journalismin tekeminen. Tavoitteena on luoda nykypäivän mediakulutukseen ja digitalisoituvan toimintaympäristön tuomiin muutoksiin tehokkaasti vastaava organisaatio.

Yt-neuvottelut käynnistetään myös Kaleva Median omistamassa Pro Ratas Oy:ssä. Sosiaalisen median palveluita tarjoavan yrityksen pääpaikka on Turussa. Neuvottelut koskevat myyntiä, myynnin tukea ja hallintoa. Pro Ratas Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään seitsemän hengen työsuhteen ehtojen muutokseen, irtisanomiseen tai lomautukseen.

Kaleva Median liikevaihto oli 71 milj. euroa vuonna 2019.

Share: