Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kaleva Medialla laajat yt-neuvottelut

12.1.2023 07:35Uutiset » Toimiala

Kaleva Media on ilmoittanut, että yhtiö aloittaa muutosneuvottelut organisaation uudelleenjärjestämiseksi ja kannattavuuden turvaamiseksi. Yhtiö harkitsee paperilehtien jakelun supistamista.

Neuvottelujen piirissä on noin 650 Kaleva Median työntekijää. Neuvotteluissa ovat mukana konsernin emoyhtiö Kaleva Oy, medialiiketoimintayhtiö Kaleva365 Oy ja vaikuttajamarkkinointiyhtiö Indieplace Oy.

Yhtiön mukaan muutostarpeen taustalla ovat markkinaympäristössä tapahtuneet muutokset, vallitseva taloustilanne ja materiaalikulujen nousu sekä median nopeutuva digitalisoitumiskehitys. Lisäksi uudelleenjärjestelyn tavoitteena on yksinkertaistaa ja tehostaa toimintamalleja ja organisaatiorakenteita. Yhtiö harkitsee paperilehtien jakelun supistamista.

Neuvottelut voivat johtaa yhteensä 95 työntekijän irtisanomiseen, 21 työntekijän lomauttamiseen ja 21 työsuhteen yksipuolisiin muutoksiin.

Neuvottelujen ulkopuolelle on rajattu Radio Kalevan toimitus, B2C-sisältöliiketoiminnan kuluttajapalvelutiimi ja alustatiimi, painon ja jakelun toimihenkilöt, Budbee-pakettijakelun työntekijät, iltapäivälehtien häkittäjät sekä emoyhtiön talous- ja henkilöstöpalvelut.

Kaleva365 Oy:n medioita ovat Kaleva, Lapin Kansa, Koillissanomat, Raahen Seutu, Pyhäjokiseutu, Rantalakeus, Iijokiseutu, Siikajokilaakso, Forum24, Lounais-Lappi, Uusi-Rovaniemi, Raahelainen, Pohjoisen Polut ja Radio Kaleva. Kaleva Media on mediakonserni, johon kuuluu myös 60 ristikko- ja aikakauslehteä kustantava Kolmiokirja Oy.

Share: