Kajaanin kaupungille uusinta tulostusteknologiaa

10.2.2009 13:01Uutiset » Toimiala

Kajaanin kaupungin uuden tulostusjärjestelmän hankinnan suunnittelu aloitettiin vuosi sitten. Tarjouskierroksen jälkeen päädyttiin Océ ColorWave™600 -tulostusjärjestelmään. Viime viikolla asennettuun Océ ColorWave 600 koneeseen ollaan jo nyt tyytyväisiä.

– Konetta hankittaessa oli jo selvää, että tarvitsemme nopeamman ja tehokkaamman tulostimen, jossa laadusta ei tingitä ja myös ympäristöasiat on otettu huomioon, Raija Okkonen sanoo Kajaanin kaupungin painatuskeskuksesta.

Océ lanseerasi 7. toukokuuta 2008 täysin uudenlaisen Océ CrystalPoint™ -tulostusteknologian, jonka ensimmäinen tuote Océ ColorWave 600 -väritulostusjärjestelmä julkistettiin samana päivänä Océn pääkonttorissa Hollannissa. Suomessa laite oli ensimmäistä kertaa nähtävissä Océ Roadshow -kiertueella syyskuun alussa.

– Kun entinen tulostin Xerox 8830 tuli vaihtokuntoon, päätimme, että seuraava kone täyttää tämän päivän tulostusvaatimukset, Olkkonen jatkaa.

– Nopeus, erinomainen tulostuslaatu ja tulosteiden sopivuus työmaakäyttöön ratkaisivat, kiteyttää Heikki Myllykangas Kajaanin kaupungin tekniseltä osastolta.

ColorWaven teknologia perustuu TonerPearl -värihelmiin, jotka Océ CrystalPoint -prosessi muuttaa geeliksi. Laite suihkuttaa ja kiteyttää väriainegeelin paperille.

– Värihelmet eivät päästä otsonia, hajuja tai pienhiukkasia ympäristöönsä, mikä on erityisen tärkeää jo työolosuhteiden vuoksi, Raija Okkonen toteaa.

Tulostimessa käytetään myös edullista päällystämätöntä paperia.

Suurikokoisia ja kestäviä tulosteita

Kajaanin kaupungin yksiköt tarvitsevat suurikokoisia tulosteita esim. kaavat, kartat ja katu- ja rakennus- ym. suunnitelmat ja järjestelmä takaa korkealaatuiset ja käytössä kestävät tulosteet, mikä on erittäin tärkeää käytön ja arkistoinninkin vuoksi. Tulosteet ovat heti kuivia tulostuslaitteesta tultuaan ja niitä voi käsitellä vaivattomasti.

Värien käyttö suunnitelma- ja karttatulostuksessa on syrjäyttänyt lähes kokonaan mustavalkotulostuksen. Laiteympäristöön kuuluu myös A0-koon väriskanneri ja taittolaite.

Kone vie myös vähän tilaa. Aikaisemmin oli väri- että mustavalkotulostin erikseen, nyt kaikki tulosteet tulee yhdestä ja samasta laitteesta.

– Koneen hankki Ympäristötekninen toimiala, mutta tulostuskone on totta kai kaikkien yksiköiden käytettävissä, Raija Okkonen kehuu. Tulostimesta tulee niin julisteet tapahtumiin kuin tapahtumiin.

KUVASSA:
Océn Sakari Kuisma käy läpi koneen ominaisuuksia yhdessä Raija Okkosen Kajaanin kaupungin painatuskeskuksesta ja Heikki Myllykankaan Kajaanin kaupungin tekniseltä osastolta kanssa. (Kuva: Tuula Uitto-Korhonen).

FAKTAT
Uusi Océ ColorWave 600 –väritulostinjärjestelmä:
-yhdistää väriaine- ja mustesuihkutulostamisen
-tulostusnopeus 2x nopeampi verrattuna aiempiin mustesuihkutulostimiin
-tulostaa A0-tulosteen puolessa minuutissa
-tulostaa väri- ja mustavalkotulosteita edullisille käsittelemättömille ja
kierrätetyille papereille
-Océ TonePearl -värihelmet, ovat vähäpäästöisiä
-tuloste on kestävä niin toimisto kuin työmaaympäristössä

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: