Juvenekselle kaksi uutta digipainokonetta

26.9.2016 09:00Uutiset » Toimiala
Unigrafian painosalissa Helsingissä on kaksi Igen-painokonetta.
Unigrafian painosalissa Helsingissä on kaksi Igen-painokonetta.

Juvenes Print – Suomen Yliopistopaino Oy on investoinut kahteen Xerox iGen5 -painokoneeseen. Toinen niistä on asennettu painotalon Tampereen toimipisteeseen ja toinen Helsinkiin Unigrafialta saatuun painosaliin.

Toimitusjohtaja Timo Peltoniemi Juvenes Printista kertoo iGen5:n tuottavuuden, arkkikoon ja painolaadun olleen merkittäviä tekijöitä investointipäätöksen kannalta. Helsingissä ja Tampereella ovat yhtiön isot digipainokoneet. Tampereella on uuden koneen lisäksi iGen 150 -painokone. Turussa ja Oulussa on pienemmät tuotantoyksiköt. Turussa keskitytään suurkuvatuotantoon.

Juvenes käyttää tuotannossa Xeroxin FreeFlow-työnkulkuohjelmistoa ja toiminnanohjaukseen Arkki-ohjelmistoa muualla kuin Helsingissä.

Unigrafian painotoiminta siirtyi 1.7.2016 liiketoimintakaupalla Juvenes Printille. Liiketoimintakaupalla ja investoinnilla Juvenes vahvistaa Peltoniemen mukaan läsnäoloaan ja palveluaan pääkaupunkiseudulla. Valtionhallinnon ja korkeakoulujen asiakkuuksien lisäksi yhtiö hakee jatkossa kasvua muista asiakasryhmistä pääkaupunkiseudulla.

Juvenes on viime vuosina laajentunut liiketoimintakaupoilla, joista Unigrafian painotoiminnan osto on suurin. Liikevaihto on kasvanut hieman ja tulos pysynyt positiivisena. Peltoniemen mukaan yhtiö tavoittelee noin 6 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2017.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: