Jukka Viitasaari VKL:n toimitusjohtajaksi

12.5.2015 07:32Uutiset » Toimiala

VTM Jukka Viitasaari, 53, on nimitetty Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtajaksi. Viitasaari siirtyy media-alan edunvalvojaksi Teknologiateollisuus ry:n tietotekniikka-, sähkö- ja elektroniikka-alojen vastaavan johtajan tehtävästä. Hän aloittaa työnsä elokuun alussa.

Viitasaari on vastannut Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n suurimman jäsenjärjestön Teknologiateollisuus ry:n tietotekniikka-alasta ja sen toimintaympäristön kehittämisestä vuodesta 2008. Lisäksi hänen vastuullaan on ollut strateginen Digitalisaatio ja kasvu -teema.

Aiemmin Viitasaari on työskennellyt Talentum Oyj:ssä päätoimittajana ja toimituspäällikkönä sekä Taloussanomissa toimituspäällikkönä. Vuonna 2000 hän oli perustamassa Suomen ensimmäistä verkkojulkaisua Digitodaytä, joka analysoi digitaloutta ja uutisoi muun muassa media-alan tapahtumista.

Elokuun alkuun saakka VKL:n toimitusjohtajan tehtävää hoitaa oman toimensa ohella Sanomalehtien Liiton liittojohtaja Jukka Holmberg. Liiton toimitusjohtajana vuoden 2011 alusta toiminut Valtteri Niiranen siirtyi toukokuun alussa Kopiosto ry:n toimitusjohtajaksi.

Share: