Joutsenmerkki kymmenelle Toshiban monitoimilaitteelle

25.11.2008 20:23Uutiset » Toimiala

Toshiban kymmenelle uudelle monitoimilaitteelle on myönnetty Joutsenmerkki. Merkin saaneiden laitteiden joukossa on muun muassa uusimman sukupolven värilaitteita kuten e-STUDIO2820c, e-STUDIO3520c ja e-STUDIO4520c. Joutsenmerkki on monen muun hyvän asian ohella osoitus siitä, että laitteen alhaisemman energiankulutuksen vuoksi sen vaikutus kasvihuoneilmiöön on pienempi kuin vastaavilla tavanomaisilla laitteilla.

Joutsenmerkki monitoimilaitteen tai kopiokoneen kyljessä kertoo, että laite täyttää tiukat energiankulutusta, materiaaleja, kemikaali- ja hiukkaspäästöjä sekä melua koskevat vaatimukset. Lisäksi laitteen purettavuuden, kierrätettävyyden, varaosien saatavuuden, takuuajan ja käyttöohjeiden tulee olla Joutsenmerkin vaatimusten mukaiset.

Toshiban uudet joutsenmerkityt mallit ovat kaikki ns. monitoimilaitteita, mikä tarkoittaa, että niillä voi tulostaa, kopioida, skannata ja faksata asiakirjoja. Joutsenvalikoimaan kuuluu sekä väri- että mustavalkolaitteita ja niitä löytyy sekä pieniin että suuriin tulostustarpeisiin.

– Joutsenmerkki myönnetään vain tuoteryhmänsä parhaimmille laitteille ja tällainen ulkopuolisen, hyvässä maineessa olevan tahon antama tunnustus on meille ja meidän asiakkaillemme tärkeä asia. Toshiban tehtaiden ja tuotantolaitoksien toiminta on ollut ISO-standardien vaatimukset täyttävää jo kauan, jolloin Joutsenmerkki kertoo siitä, miten hyvin olemme onnistuneet ympäristöasioissa. Tämän lisäksi Toshiban toiminnot täyttävät kaikki EU-direktiivien muut vaatimukset, jolloin voi todeta tuotteiden koko elinkaaren olevan vastuullisesti hoidettu, Toshiba Tec Nordicin Suomen palvelujohtaja Jari Nieminen toteaa.

Lista kaikista Suomessa myynnissä olevista Joutsenmerkityistä tuotteista ja lisätietoa ympäristömerkeistä löytyy osoitteesta http://www.ymparistomerkki.fi.

Share: