Joustopakkauksien käyttö kasvaa Euroopassa

25.5.2018 08:47Uutiset » Toimiala
HP Indigo 20000 on suosituin digipainokone joustopakkausten painamisessa. Latvialainen Immer Digital painaa koneella mm. pusseja ja kääreitä. Kuva: Immer.

Joustopakkausten käyttö kasvoi 2 % vuonna 2017 Euroopassa. Uuden tutkimuksen mukaan alan kasvunäkymät näyttävät lähivuosina hyviltä.

Markkinoiden koko oli viime vuonna Euroopassa noin 14 miljardia euroa. Se tulee nousemaan noin 16 miljardiin euroon vuoteen 2022 mennessä, ennustaa alaa tutkinut PCI Wood Mackenzie. Globaalin markkinan koko olisi silloin 107 miljardia USA:n dollaria.

Joustopakkausten tuotantoa kasvattanut monien loppukäyttömarkkinoiden terve kasvu, sanoo Flexible Packaging Europe (FPE) -järjestö. Sen mukaan kahvin, lemmikkieläinten ravinnon ja tuoretuotteiden kysynnän kasvu lisää joustopakkaamisen tarvetta. Samaan suuntaan vaikuttavat pienempien kotitalouksien ja tuotevariaatioiden lisääntyminen.

FPE:n mukaan trendinä on kiinteiden pakkausten korvaaminen joustopakkauksilla. Tämä trendi näkyy myös Euromonitor Internationalin keräämissä tilastoissa. Niiden mukaan makeisten syönti polkee paikallaan, mutta välipalatuotteiden, juuston, kahvin, kuivatuotteiden ja lemmikkieläinten ravinnon kulutus kasvaa.

Print&Media-lehden numerossa 4/2018 on laaja artikkeli joustopakkausmarkkinoiden trendeistä. Lehden voi tilata paperiversiona tai ostaa digitaalisena näköislehtenä täältä. Lehti ilmestyy 1.6.

Share: