Johanna Lahti Ilta-Sanomien päätoimittajaksi

10.6.2019 18:36Uutiset » Toimiala
Johanna Lahti. Kuva: Sanoma.

Johanna Lahti nimitetään 1.11.2019 alkaen Ilta-Sanomien uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi. Tapio Sadeoja siirtyy eläkkeelle vuodenvaihteessa. Lahti työskentelee nyt Sanoma Lifestyle -yksikön vetäjänä.

Työhön perehtyminen alkaa jo 6.8., jolloin Lahti siirtyy Ilta-Sanomiin. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän työskenteli 2010–2016 Me Naisten päätoimittajana ja toimituspäällikkönä ja sitä ennen pitkään Ilta-Sanomissa, muun muassa viihdetoimituksen, viikonvaihdeliitteen ja tv-lehden esimiehenä, Lontoon-kirjeenvaihtajana ja ulkomaantoimittajana. Koulutukseltaan Lahti on filosofian maisteri.

– Kiinnostus Ilta-Sanomien päätoimittajan tehtävää kohtaan oli ainutlaatuinen: meillä oli prosessissa mukana todella kovia hakijoita. Johannalla on vahva uutistausta, monipuolinen näkemys tarinankerronnasta eri kanavissa sekä pitkä johtajakokemus. Hän tuntee iltapäivälehtimaailman sekä tämän päivän featurejournalismin ja on ehdottomasti paras valinta rakentamaan niiden tulevaisuuden toimintaedellytyksiä Suomen suurimman uutismedian, Ilta-Sanomien johdossa, linjaa Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta.

Johanna Lahden seuraaja Sanoma Lifestylen johtajaksi nimitetään myöhemmin.

Share: