Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Intergraf ohjeistaa hiilidioksidipäästöjen laskemista

23.3.2022 12:58Uutiset » Toimiala
Jo 7 suomalaista painotaloa käyttää ClimateCalc-laskentamenetelmää CO2-päästöjensä laskemiseen.

Intergraf uskoo vaatimusten painotuotteiden hiilijalanjäljen pienentämisestä lisääntyvän. Siksi järjestö on kehittänyt painotaloille työkaluja hiilidioksidipäästöjen laskemiseen ja vähentämiseen.

Uusin työkalu on tiekartta päästöjen laskemiseen, niiden vähentämiseen ja päästökompensaatioiden käyttöön. Työkalu on ilmainen kaikille.

Tiekartta tarjoaa tiedotteen mukaan sekä painajille että painotuotteiden ostajille menetelmän, millä voi määritellä päästöihin vaikuttavat parametrit ja priorisoida tarvittavat toimenpiteet päästöjen vähentämiseen. Tämä tukee yrityksiä niiden tavoitteissa tuoda markkinoille energia- ja päästöoptimoituja tuotteita.

– Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen tulee olemaan yksi vaatimuksista tulossa olevassa EU:n säätelyssä vastuullisten tuotteiden ekosuunnittelussa. Vaatimukset painotuotteiden hiilijalanjäljen pienentämisestä lisääntyvät. Painoteollisuudella on nyt työkalut jalanjäljen määrittelyyn ja niiden vähentämisen priorisoimiseen kompensaation sijasta, sanoo Intergrafn pääsihteeri Beatrice Klose.

Intergraf on jo aiemmin julkaissut suositukset hiilidioksidipäästöjen laskemisesta painoteollisuudessa. Uusi ohje “Roadmap to CO2 calculation, CO2 reduction and CO2 compensation in the printing industry” löytyy täältä.

Array
Share: