Ilkka-Yhtymä laajentuu markkinointipalveluihin

9.1.2020 10:00Uutiset » Toimiala
Liana tuottaa markkinoinnin ja viestinnän pilvipalveluja. Kuva: Liana Techonologies.

Ilkka-Yhtymä laajentaa toimintaansa markkinointipalveluissa merkittävällä investoinnilla ohjelmistoyritykseen. Konserni on hankkinut enemmistöosuuden Liana Technologies Oy:stä, joka on tiedotteen mukaan Suomen suurin markkinoinnin ja viestinnän pilvipalveluja tuottava ohjelmistoyritys.

Liana Technologies Oy:n pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsee Oulussa. Lisäksi yrityksellä on toimipisteet Helsingissä, Tukholmassa, Pariisissa, Münchenissä, Dubaissa ja Hongkongissa. Yritys on perustettu vuonna 2005 nimellä Koodiviidakko Oy, joka on nyt Liana Technologies Oy:n tytäryhtiö. Liana Technologies -konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 14,2 milj. euroa. Konsernin henkilöstömäärä on noin 210.

Suomi on tällä hetkellä Lianan päämarkkina-alue. Yhtiö kasvaa ja kansainvälistyy myös valitsemillaan markkina-alueilla, ja sillä on noin 3 500 pitkäaikaista yritysasiakasta eri maissa. Yhtiö toimii SaaS-liiketoimintamallilla, ja yli 75 % liikevaihdosta on jatkuvalaskutteista.

Yrityskaupan myötä Ilkka-Yhtymä laajentaa toimintaansa perinteiseltä media-alalta digitaaliseen markkinointi- ja viestintäteknologiaan. Konserni saa valikoimaansa uusia digimarkkinoinnin ja -viestinnän palveluita, lisää ammattitaitoista henkilöstöä sekä merkittäviä uusia pitkäaikaisia asiakkuuksia.

– Lianan tuotteet ja palvelut täydentävät Ilkka-Yhtymä-konsernin tarjoomaa ja yrityskauppa toteuttaa konsernin strategian mukaisia panostuksia kasvuun sekä digitaalisiin tuote- ja palvelukanaviin, kertoo Ilkka-Yhtymä Oyj:n toimitusjohtaja Olli Pirhonen.

Lianan perustajista Samuli Tursas ja Juha-Mikko Ahonen jatkavat yhtiön toiminnassa ja merkittävinä osakkaina. Ilkka-Yhtymä omistaa osakkeista 67 %.

Share: