Ilkka-Yhtymä aikoo yhdistää kaksi sanomalehteään

24.9.2019 10:00Uutiset » Toimiala
Ilkka-lehti on yhdistymässä Pohjalaisen kanssa. Kuva: I-Print.

Ilkka-Yhtymä suunnittelee kahden päivälehden, Ilkan ja Pohjalaisen, muuttamista yhdeksi mediabrändiksi. Suunnitelman toteutuminen tarkoittaisi, että jatkossa Ilkan ja Pohjalaisen tilaajat saisivat lehtensä ja digipalvelunsa uudistuvana kahden maakunnan yhteisenä lehtenä. Rakennemuutoksen toteuttamiseksi aloitetaan yt-neuvottelut.

Suunniteltavalla lehtibrändien yhdistämisellä pyritään tiedotteen mukaan vastaamaan entistä paremmin mediakulutuksen ja toimintaympäristön muutokseen. Tavoitteena on rakentaa tulevaisuudessa entistä vahvempi maakuntamedia sekä painettuna että vahvasti kehittyvänä digitaalisena mediapalveluna ja turvata kannattava liiketoiminta myös tulevaisuudessa.

Ilkan ja Pohjalaisen yhteenlaskettu kokonaislevikki 2018 oli 56 171 ja kokonaistavoittavuus 260 000 kappaletta.

Rakenneuudistuksen toteuttamiseksi Ilkka-Yhtymän tytäryhtiöt I-print Oy ja I-Mediat Oy aloittavat työvoiman mahdollista vähentämistä ja mahdollisia toiminnan uudelleenjärjestelyjä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut saattavat johtaa enintään 37 henkilön vähentämiseen.

Neuvottelut koskevat I-print Oy:n ja I-Mediat Oy:n koko henkilöstöä pois lukien I-Mediat Oy:n digikehitys, liiketoiminnan kehitys ja tuki, markkinointi, tutkimuspalvelut ja kuluttajamyynti sekä I-print Oy:n arkki- ja erikoispaino. Neuvottelut eivät koske myöskään I-Mediat Oy:n tytäryhtiöitä somessa.com Oy Ab:ta ja Myynninmaailma Oy:tä.

Share: